Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Οι εργατικές διεκδικήσεις αντιμέτωπες με την κρατική καταστολή

Αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής βρέθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι που διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Η εργατική συγκέντρωση που καλούσαν στην Πλατεία Κοραή εργατικά σχήματα και σωματεία για την ανάδειξη του ζητήματος των συλλογικών συμβασεων εξελίχθηκε σε πορεία η οποία ανηφόρισε τη Σταδιου, έφτασε στο Σύνταγμα και θέλησε να συνεχισει μέσα από την Ερμού. Όμως, προς έκπληξη όλων, το δρόμο είχαν αποκλείσει διμοιρίες των ΜΑΤ με πλήρη εξοπλισμό και με συγκεκριμένη οδηγία να μην επιτρέψουν τη συνέχιση της πορείας μέσα από την Ερμού.

Επί ώρα οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο καταγγέλοντας την προκλητική αυτή ενέργεια και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ απέρριψαν και την προσχηματική και ιδιαίτερα προκλητική πρόταση του επικεφαλής αστυνομικού να συνεχιστεί η πορεία ζωσμένη σε κλοιό των ΜΑΤ.

Τελικά, η πορεία συνεχίστηκε προς την Βουλή και κατέληξε στα Προπύλαια.

Η Ταξική Πορεία συμμετείχε στη συγκέντρωση και την πορεία με δικό της μαζικό μπλοκ φωνάζοντας συνθήματα καταγγελίας της αντεργατικής πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το νέο γύρο αυταπατών που ξεκίνησε με ορίζοντα τις επερχόμενες εκλογές.

Η επίδειξη δύναμης από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής μπορεί να αποτέλεσαν έκπληξη, αλλά είναι απόλυτα εξηγήσιμες, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νιώθει ακόμη πιο έντονη την ανάγκη (αλλά και τις πιέσεις), τώρα προεκλογικά, να δώσει ξανά διαπιστευτήρια υποταγής προς τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, να επιβεβαιώσει ότι μπορεί να προωθεί αγόγγυστα κάθε πτυχή της αντεργατικής πολιτικής που της επιβάλλουν.
Και αυτό πρέπει να το έχουν καλά υπόψη τους όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι δυνάμεις της Αριστεράς, που θα κληθούν να πάρουν θέση ανάμεσα στα κάθε λογής εκλογικά ψευτοδιλήμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: