Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ VRESNET


K a t a Γ Γ Ε Λ Ι Α   Τ Η Σ   Τ Α Ξ Ι Κ Η Σ   Π Ο Ρ Ε Ι Α Σ

ΚαταγγEλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική στάση της εταιρείας Vresnet ενάντια σε εργαζομένους της που υπερασπίστηκαν τα δικαιώματά τους, αλλά και εργαζόμενους που εκφράσανε την αλληλεγγύη τους.

Η συγκεκριμένη εταιρεία προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης παρ’ ότι αυτή βρισκόταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της!!! Όμως, η προκλητικότητά της δεν σταμάτησε εκεί: απέλυσε τρεις ακόμη εργαζομένους της επειδή τόλμησαν να υπερασπιστούν την απολυμένη συνάδελφό τους. Και σαν να μην έφταναν αυτά, προχώρησε και σε μηνύσεις συνδικαλιστών και εργαζομένων με αποκορύφωμα (μέχρι τώρα) τη μήνυση ενάντια σε όλο το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που είχε ως αποτέλεσμα και τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ!!! Αιτία των μηνύσεων ήταν και πάλι η έκφραση αλληλεγγύης προς την απολυμένη έγκυο εργαζόμενη.

Αυτή η προκλητική εργοδοτική συμπεριφορά δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, δεν αποτελεί μία ιδιόρρυθμη ιδιαιτερότητα. Είναι ένα από τα πάμπολλα δείγματα του εργασιακού μεσαίωνα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί εργαζόμενοι και ο οποίος επεκτείνεται διαρκώς. Είναι το αποτέλεσμα της παροξυμένης επίθεσης του κεφάλαιου ενάντια στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους παντού στον κόσμο. Είναι το αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής που προωθείται αδιάκοπα στη χώρα μας από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι αυτή η πολιτική που δίνει «αέρα στα πανιά» των πιο άγριων και αντιδραστικών διαθέσεων της εργοδοσίας. Είναι αυτή που στρώνει τα έδαφος για κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία. Και όχι μόνο της στρώνει το έδαφος, αλλά την δικαιώνει κιόλας κάνοντάς την νόμους.

Δεν αποτελεί σύμπτωση το ότι πριν από μερικές εβδομάδες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε δικαιολογημένες τις απολύσεις εγκύων. Δεν αποτελεί σύμπτωση το ότι αυτές τις μέρες τα αστικά δικαστήρια δικαίωσαν μία ακόμη απόλυση εγκύου στα Χανιά! Όπως δεν είναι σύμπτωση ότι οι συνδικαλιστικές διώξεις που ασκήθηκαν με αφορμή τις μηνύσεις της Vresnet γίνονται στο φόντο της συνολικής επίθεσης στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, με το δικαίωμα στην απεργία να έχει ήδη δεχτεί σοβαρό πλήγμα και το κεφάλαιο να συνεχίζει να πιέζει για νέο αντι-συνδικαλιστικό νόμο.

Η εργοδοσία τής Vresnet πρέπει να βρει απέναντί της κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο, κάθε εργατική συλλογικότητα. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της. Παράλληλα, καλούμε τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να πάρουν πρωτοβουλίες για τη μαζική καταδίκη των μεθοδεύσεων αυτών και της πολιτικής που τις επιτρέπει. Η απόλυση της εγκύου και των συναδέλφων της, και οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν πρέπει να περάσουν!

- ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ VRESNET!

- ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ!

- ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ!

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: