Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ 
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ 

Μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας βρίσκονται για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ. Σε μια περίοδο ολομέτωπης επίθεσης του συστήματος, όπου η φτώχεια και η ανεργία πάνε χέρι-χέρι με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων, οι 170 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους ζουν ακόμη μια φορά το χειρότερο εφιάλτη. 
Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που αγωνιζόταν ενάντια στις ατομικές συμβάσεις, τη μείωση των μισθών, τις «εθελούσιες εξόδους» και τις απειλές για απολύσεις από τον τότε «σωτήρα» Ι. Σαββίδη, που μέσα από σκανδαλώδεις διαδικασίες και διαγραφές χρεών απέκτησε την καπνοβιομηχανία της πόλης μας. 
Σήμερα απειλούνται να εισπράξουν το οδυνηρό (μόνο γι’ αυτούς φυσικά και όχι για τα αφεντικά τους) αποτέλεσμα ενός οικονομικού και πολιτικού ανταγωνισμού, που εκφράζεται με πρόστιμα, δικαστικές αποφάσεις, «φωτογραφικές» τροπολογίες, εκβιασμούς πτώχευσης και πολιτική διαπλοκή. Ενός ανταγωνισμού καθόλου άσχετου με ότι βλέπουμε να εξελίσσεται γύρω από τον έλεγχο τηλεοπτικών καναλιών, εφημερίδων, ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά και το ξεπούλημα των «ασημικών» της χώρας (όπως το λιμάνι Θεσσαλονίκης). Ενός ανταγωνισμού, του οποίου οι άκρες (ή οι απαρχές) ακουμπούν ιμπεριαλιστικούς παράγοντες και συμφέροντα. 
Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν για τους εργαζόμενους και το «μέλλον της περιοχής», δεν μπορούν να κρύψουν την ενοχή τους για το «έγκλημα που γίνεται». Είναι αυτοί που υπηρετούν πιστά το σύστημα της εκμετάλλευσης και της ασυδοσίας του κεφαλαίου, που έχει ερημώσει τη χώρα και την περιοχή. Είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους σε απλά εργαλεία των εργοδοτών. Είναι αυτοί που «ευαγγελίζονται μια ανάπτυξη» βασισμένη στον εργασιακό μεσαίωνα και στην ιμπεριαλιστική υποτέλεια. 
Η πάλη ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, η πάλη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, γενικά, αλλά και συγκεκριμένα στην περίπτωση της ΣΕΚΑΠ, για να έχει αποτέλεσμα και προοπτική πρέπει να έχει ταξικό πρόσημο και στόχο. Ενάντια στο κεφάλαιο, την εργοδοσία και στους πολιτικούς τους εκφραστές. Μακριά από ενδοαστικές αντιπαραθέσεις και εκβιασμούς, χωρίς αυταπάτες για στήριξη σε αστικούς θεσμούς και παράγοντες. 
 Αυτό το δρόμο έχουν να διαβούν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ, σ’ αυτό το δρόμο πρέπει να βρουν συμμάχους και συναγωνιστές όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας. Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ και απαιτεί: 

Όχι στο κλείσιμο του εργοστασίου - Καμιά απόλυση. 
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπή μισθό και συνθήκες εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: