Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργιακης κινητοποίησης των καθαριστριών της ΟΣΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης των καθαριστριών, εργαζόμενες στην εργολαβική εταιρία LINK AP, στα τρία αμαξοστάσια της ΟΣΥ. Στο Ελληνικό, στον Βοτανικό και στα Ανω Λιόσια. Στο πλάι τους βρίσκονται αλληλέγγυοι εργαζόμενοι στα αμαξοστάσια, από το ΜΕΤΡΟ καθώς και συνδικαλιστικών και τοπικών σχημάτων και οργανώσεων της Αριστεράς. Ανάμεσά τους και η Ταξική Πορεία.
Η εργοδοσία αντιμετωπίζει την κινητοποίηση των καθαριστριών με τον γνωστό εργοδοτικό τρόπο. Προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού, υπήρξε στο Ελληνικό αλλά απετράπη χάρη στην αποφασιστική στάση των καθαριστριών πρωτ' απ' όλα αλλά και των αλληλέγγυων, τηλέφωνα με απειλές απόλυσης, προσπάθεια προσεταιρισμού κάποιων και πάει λέγοντας. Άνθρωποι της εργοδοσίας κόβουν βόλτες στα αμαξοστάσια για να δουν το κλίμα και προφανώς να εκτιμήσουν αν υπάρχει δυνατότητα να πάνε τη κόντρα στα άκρα βάζοντας άλλες καθαρίστριες να δουλέψουν.
Η αποφασιστικότητα όμως των καθαριστριών είναι έκδηλη. Όπως λένε και οι ίδιες έχουν καταλάβει ότι χωρίς αγώνα δεν θα κερδίσουν τίποτα ιδιαίτερα απέναντι σε ένα εργοδότη οι οποίος τις αντιμετωπίζει ως ιδιοκτησία του και αναλώσιμο υλικό.
Η αλληλεγγύη στον αγώνα τους είναι απόλυτα αναγκαίος και τον ζητούν και οι ίδιες. Παραμένουν στα αμαξοστάσια για όσες ώρες χρειαστεί και καλούν και για αύριο σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις μπροστά στις πύλες.

Ελληνικό
Βοτανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: