Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών - 450 εργαζόμενοι στο δρόμο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ


Στο δρόμο μένουν 450 εργαζόμενοι της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑθΗΝΩΝ, έπειτα απο απόφαση της εργοδοσίας για πτώχευση εταιρίας και λουκέτο.Η αιτιολογία από την μεριά της εταιρείας ειναι η παγκόσμια ύφεση στην οικονομία, τα capital controls και ο ανταγωνισμός των ξένων εταιρειών.

Για μια ακόμα φορά, το κεφάλαιο, στέλνοντας 450 οικογένειες στον εφιάλτη της ανεργίας, στέλνει και το μήνυμα της υποταγής και της εξαθλίωσης στον εργαζόμενο λαό, ο οποίος πετιέται στυγνά στο δρόμο όταν τα κέρδη που παράγει δεν είναι πλέον αρκετά.

Έτσι έκανε και η εργοδοσία της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ, κηρύσσοντας πτώχευση και αφήνοντας τους 450 εργαζόμενους από 41 καταστήματα σε όλη τη χώρα χωρίς την παραμικρή αποζημίωση.

Αντίστοιχη, όμως, είναι και η στάση της κυβέρνησης η οποία το μόνο που βρήκε με θρασύτητα να πει στους εργαζόμενους είναι ότι στο νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα που ετοιμάζει θα υπάρχει διάταξη που δήθεν θα τους διευκολύνει να πάρουν τις αποζημιώσεις τους!!!

Οι εργαζόμενοι της  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑθΗΝΩΝ δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους στην επίθεση που δέχονται. Η πάλη τους για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη ζωή, είναι υπόθεση συνολικά του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας σε ένα μαζικό και μαχητικό ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. Ο μόνος δρόμος για να ανακοπεί αυτή η επίθεση είναι να ενώσουμε και να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας, να αντισταθούμε στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και να την ανατρέψουμε.

Η Ταξική Πορεία δηλώνει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑθΗΝΩΝ και στον αγώνα τους για όλα όσα δικαιούνται!
Να παλέψουμε ενάντια στης απολύσεις και συνολικά στην  αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στη δουλειά και στη ζωή, κόντρα στην ηττοπάθεια και την υποταγή!


Μέτωπο Αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική!

Ταξική Πορεία  

Δεν υπάρχουν σχόλια: