Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Προκήρυξη της Ταξικής Πορείας για το Δημόσιο


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ που να καλύπτουν το κόστος ζωής!


Μ' ένα καταιγισμό αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην εφαρμογή του 3ου Μνημονίου που ψήφισε από κοινού με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Ταυτόχρονα υλοποιεί όσες “εκκρεμότητες” δεν πρόλαβαν να εφαρμοστούν από τα προηγούμενα μνημόνια που δήθεν θα έσκιζε, αποδεικνύοντας ότι ο αντιπολιτευόμενος ρεφορμισμός γίνεται αστική διαχείριση όταν έρθει στη κυβέρνηση. Τρίβουν τα χέρια τους οι αμερικάνοι κι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ευελπιστώντας να επιβάλουν στο λαό τη νέα βαρβαρότητα με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις.


Η -σε ακραία πλέον επίπεδα- φοροληστεία με άμεσους και έμμεσους φόρους να εκτοξεύονται υπολογιζόμενοι σε εικονικά εισοδήματα, τα εκτεταμένα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας, η εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα στο δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά, οι μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις με νέα μισθολόγια-φτωχολόγια και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η αντιμετώπιση των αγώνων και των αντιστάσεων με διώξεις, καταδίκες και τρομοκράτηση όσων υπερασπίζονται τη ζωή τους είναι η απαιτητική ζώσα πραγματικότητα.

Η μαγική λέξη “μεταρρύθμιση” αμπαλάρει το αντιδραστικό περιεχόμενο των μέτρων θέλοντας να επιβάλει και να παγιώσει έναν βγαλμένο απ' τα πολύ παλιά εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Και η συμβιβασμένη και υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία, αυτός ο δούρειος ίππος στους κόλπους των εργαζομένων, εξαγγέλλει απεργίες κατόπιν εορτής όπως τώρα με τα προαπαιτούμενα. Κατάπτυστοι για τους εργαζόμενους αλλά ακόμα χρήσιμοι για το σύστημα.

Το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό ανοίγει στο σύνολό του με λαγούς τους “σοφούς” και τα κατά παραγγελία πορίσματά τους στο γνωστό τρίπτυχο: αργότερα, λιγότερα, χειρότερα. Πετσόκομμα όλων των συντάξεων, κύριων-επικουρικών-εφάπαξ, (κάποιοι μέσα από το σύστημα κάνουν λόγο για άμεση μείωση κατά το 1/3 !!), κατάργηση ακόμα και της λεγόμενης εθνικής εγγυημένης σύνταξης των 360 ευρώ, γενίκευση του ορίου των 67 ετών συνδεδεμένου με το προσδόκιμο ζωής για όλους. Εκτίναξη των υφιστάμενων κρατήσεων (ήδη εφαρμόζεται αναδρομικά η αύξηση της κράτησης για υγειονομική περίθαλψη) και θέσπιση νέων δήθεν έκτακτων, ουσιαστικά μόνιμων χαρατσιών, δήθεν για τη σωτηρία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Οι επερχόμενες ενοποιήσεις ταμείων πρακτικά σημαίνουν τη κατάργηση της επικουρικής σύνταξης και δραματική μείωση των καταβαλλόμενων στους δικαιούχους ποσών μέσα από την ενσωμάτωση όλων των δικαιούμενων συντάξεων σε μία. Η λεγόμενη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι ο προπομπός ενός μόνο μέρους του τί πρόκειται άμεσα να συμβεί. Το ΜΤΠΥ για παράδειγμα εντάσσεται σ' αυτή τη διαδικασία δείχνοντας πόσο εύκολα μπορούν ν' αποτελέσουν παρελθόν κατακτήσεις πολλών δεκαετιών με σκληρούς και συχνά αιματηρούς αγώνες.

Εκτός κι αν βγούμε μαζικά κι αποφασιστικά στους αγώνες για την υπεράσπιση της ζωής μας.
Εκτός κι αν ξεπεράσουμε αναστολές, απογοήτευση και μοιρολατρία που καλλιεργείται σκόπιμα.
Εκτός κι αν συνειδητοποιήσουμε τί επιφυλάσσει το σύστημα για μας και τα παιδιά μας.

Και πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας απορρίπτοντας ψεύτικα διλήμματα και κατανοώντας τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, αντιστεκόμενοι συλλογικά και οργανωμένα. Οι εργαζόμενοι δε χρωστάμε τίποτα και σε κανένα. Το δικαίωμα στην ασφάλιση και την περίθαλψη είναι δικό μας δικαίωμα και δε το απεμπολούμε κάτω από οποιαδήποτε παρουσίαση της κατάστασης ως τετελεσμένης. Δεν εξαρτάται από το πόσο εύρωστα είναι τα ταμεία ούτε απ' το αν περισσεύουν χρήματα μετά τη διαχρονική λεηλασία τους από κεφάλαιο και ιμπεριαλιστές.

Έχουμε εμπειρία από το πώς αποτρέπονται αντιασφαλιστικά μέτρα (νομοσχέδιο Γιαννίτση 2001) καθώς και τις μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις του 2010-2012. Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα αν θέλουμε να μη καταδικαστούμε στη πείνα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση αύριο.

Δύσκολος δρόμος, αλλά ... δρόμος!

• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ! 

• ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ!


• ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: