Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας και της δουλειάς με δικαιώματα είναι ζωτικής σημασίας! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΘΗΝΑ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ - 12:00 μ.

Ακόμα μία Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και οι εμποροϋπάλληλοι θα καλεστούν να δουλέψουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Δεν έφτανε η περιβόητη «Black Friday» η οποία είναι μια πραγματικά μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, μιας και τα ωράρια τους ξεχειλώνονται και η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο. Δε φτάνει το «εορταστικό ωράριο» που έχουν μπροστά τους για να τους εξοντώσει ακόμη περισσότερο. Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο έχουν την απαίτηση να δουλέψουν και για ακόμη μια Κυριακή, για να συμπληρωθεί το παζλ της εργασιακής βαρβαρότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου. Για να εμπεδωθεί ότι η Κυριακάτικη αργία είναι άλλη μια κατάκτηση του εργατικού κινήματος η οποία αποτελεί παρελθόν.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας είναι πέρα για πέρα αναγκαίος! Αποτελεί κομμάτι του αγώνα που πρέπει να δοθεί για την υπεράσπιση του 8ώρου, της δουλειάς με ανθρώπινους ρυθμούς και συνολικά, με εργασιακά δικαιώματα! Γι’ αυτό το λόγο είναι αναγκαίο οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν καλεστεί την Κυριακή 27/11, να είναι μαζικές και να γίνουν υπόθεση όλων των εργαζόμενων στο εμπόριο. Να αποτελέσουν συνέχεια των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων που έγιναν στις 9 του Νοέμβρη και ο κόσμος της δουλειάς να ξαναβγεί μαζικά στο δρόμο.

Οι προκλήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες! Την ίδια ώρα που ο λαός δίνει καθημερινά τη μάχη με την επιβίωση και δε μπορεί να βγάλει το μήνα, το τελευταίο που χρειάζεται είναι να πηγαίνει για ψώνια τις Κυριακές. Η πραγματική ανάγκη του βρίσκεται στην πάλη για αυξήσεις στους μισθούς και για δουλειά και ζωή με αξιοπρεπείς όρους. Και αυτή την πάλη, ο κόσμος της δουλειάς πρέπει να τη δώσει με όσο το δυνατόν πιο μαζικούς και δυναμικούς όρους!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ!

ΑΘΗΝΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: