Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση

Άκρως προκλητική η απόφαση του δικαστηρίου στο Ηράκλειο Κρήτης η οποία αθωώνει τον εργοδότη που είχε χειροδικήσει σε εργαζόμενη συνδικαλίστρια που διεκδικούσε τα επιδόματα και τα δώρα της. Το δικαστήριο θεώρησε "απλό πταίσμα" την επίθεση και με βάση τη νέα νομοθεσία παραγράφηκε! Και σαν να μην έφτανε αυτό, τιμώρησε  την ίδια την εργαζόμενη με τρεις μήνες φυλάκιση για απειλή προς τον εργοδότη, επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματά της!!!

Να θυμήσουμε ότι όταν είχε γίνει η καταγγελία και είχε οριστεί η συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, ο εργοδότης  κατά τη διάρκεια της συνάντησης άρχισε να ξυλοκοπάει την εργαζόμενη, και χρειάστηκε να τον ακινητοποιήσουν οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Αυτή η απόφαση, μαζί με πολλές άλλες το τελευταίο διάστημα σε σχέση με  εργατικά ζητήματα, αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο της αστικής "δικαιοσύνης": ταγμένη στο πλευρό του κεφάλαιου και των εργοδοτών, λειτουργεί ουσιαστικά για να υπερασπιστεί τα δικά τους ταξικά συμφέροντα, εφαρμόζοντας όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν περάσει οι κυβερνήσεις, αλλά πολλές φορές πηγαίνοντας ακόμη παραπέρα από αυτούς.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα δρομολογείται με γοργούς ρυθμούς από κυβέρνηση-κεφάλαιο ένα ακόμη πιο αντιδραστικό αντεργατικό πλαίσιο, που ενθαρρύνει και νομιμοποιεί  τους εργοδότες για κάθε είδους αυθαιρεσία ενάντια στον εργαζόμενο (μέχρι ακόμη και την άσκηση βίας), παράλληλα με την επίθεση στη συνδικαλιστική δράση. Τιμωρεί τον εργαζόμενο που αντιστέκεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Αυτή η απόφαση έρχεται μέσα στο πλαίσιο αυτής της συνολικής επίθεσης στη συνδικαλιστική δράση, αλλά και στο συνολικότερο πλαίσιο φασιστικό ποίησης της δημόσιας ζωής, και στέλνει προς τους εργαζόμενους το μήνυμα της υποταγής, που θέλει τον εργαζόμενο έρμαιο στις ορέξεις της εργοδοσίας, σκυφτό και χωρίς κανένα μέσο πάλης.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταγγείλουν αυτήν την προκλητική απόφαση. Να μην αποδεχτούν όλη αυτήν την επίθεση ενάντια στα δικαιώματά τους και στη συνδικαλιστική δράση. Να δημιουργήσουν ένα πλατύ  μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης, ενάντια στην επίθεση. Με όπλο τα συλλογική οργανωμένη πάλη, την ταξική αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη στις δικές τους δυνάμεις.

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: