Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Οι λαοί δεν θα γίνουν κρέας για τα κανόνια τους! Όχι στη νέα εισβολή στη Συρία!

Μια ακόμα στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία πραγματοποιείται από το φασιστικό τουρκικό κράτος. Με πρόσχημα το χτύπημα της τρομοκρατίας, ονομάζει «Πηγή Ειρήνης» τη νέα σφαγή απέναντι στον ηρωικό κουρδικό λαό. Εκατοντάδες οι νεκροί, ενώ χιλιάδες είναι οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες, που προκειμένου να γλιτώσουν, θα στοιβαχτούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. 

Ο κουρδικός και συριακός λαός πληρώνουν για μια ακόμα φορά με το αίμα τους τις αντιδραστικές εξελίξεις που γεννούν οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του πλανήτη, με προεξάρχοντα αυτόν ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.
Η νέα εισβολή αποτελεί μια αντιδραστική εξέλιξη που πατάει πάνω στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στη Συρία. Μια χώρα δηλαδή διαλυμένη από τις επεμβάσεις μιας σειράς ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και όχι μόνο, με στόχο τον έλεγχο της περιοχής.

Οι τελευταίες εξελίξεις με τη συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για κατάπαυση πυρός 120 ωρών, σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, μιας και τα πυρά συνεχίζονται κανονικά. Τα κροκοδείλια δάκρια του Τραμπ για τους νεκρούς αμάχους δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι είναι ο ίδιος ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός που έδωσε χώρο στις αντιδραστικές φιλοδοξίες της τούρκικης αστικής τάξης, εγκρίνοντας καταρχήν την επέμβαση. Στόχος, αφενός να αναθερμάνει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, στις οποίες είχε μπει σφήνα ο ρωσικός ιμπεριαλισμός, αφετέρου να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά του σε μια περιοχή, όπου η Ρωσία έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βάλει τη σφραγίδα της και να εδραιώσει την παρουσία της.

Οι Αμερικάνοι απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως είναι οι μεγαλύτεροι φονιάδες των λαών και γι’ αυτό καμία συμμαχία δεν μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στους λαούς και τους φονιάδες τους. Αυτές ακριβώς τις αυταπάτες πλήρωσαν με το αίμα τους οι Κούρδοι, με την υποταγμένη στον ιμπεριαλισμό ηγεσία του κινήματός τους, η οποία και τώρα στρέφει τις ελπίδες της στο ρώσικο ιμπεριαλισμό.

Η νέα αυτή εισβολή στη γειτονική Συρία έρχεται να πυροδοτήσει μια σειρά αντιδραστικές εξελίξεις, τόσο για τον κουρδικό και συριακό λαό, όσο και για τους γύρω λαούς της περιοχής, με τους κινδύνους για μια ευρύτερη ανάφλεξη να αυξάνονται.

Την ίδια στιγμή που η γύρω περιοχή μυρίζει μπαρούτι, η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της, πουλά γη και ύδωρ στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Η χώρα προσδένεται όλο και πιο έντονα στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και μετατρέπεται σε μια απέραντη στρατιωτική βάση των φονιάδων των λαών, με τους κινδύνους και για το δικό μας λαό να αυξάνονται σημαντικά.

Πιο επιτακτική από ποτέ η αναγκαιότητα να δυναμώσει η κατεύθυνση της αντίστασης και του κοινού αγώνα των λαών της περιοχής απέναντι στον ιμπεριαλισμό που γεννά τον πόλεμο, τη φτώχια, την προσφυγιά, τον εθνικισμό και το φασισμό. Πιο επιτακτική από ποτέ η πάλη ενάντια στην εξάρτηση της χώρας μας από Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, για να μην γίνουν οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία κρέας για τα κανόνια τους!

- ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!

- ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: