Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Υγειονομικοί - Απεργία 23/10: Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ 8.30 πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Αμείωτη συνεχίζεται η επίθεση του συστήματος και των κυβερνήσεών του στο λαό και τους εργαζόμενους. Η ΝΔ, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τη χώρα και τα πάντα στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Ταυτόχρονα θέλει τους εργαζόμενους αλυσοδεμένους και ανήμπορους να υπερασπιστούν κατακτήσεις και να διεκδικήσουν δικαιώματα. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να συγκροτήσουμε την πάλη και τα όργανά μας.

Έχουν το θράσος να μιλούν για “αναβάθμιση” της δημόσιας περίθαλψης αυτοί που την έχουν οδηγήσει σε κατάσταση διάλυσης, έχουν συνδέσει την επιβίωση του λαού με το μέγεθος της τσέπης, έχουν εκχωρήσει στο κεφάλαιο κάθε τμήμα της που μπορεί να του αποφέρει κέρδος, έχουν καταδικάσει τους υγειονομικούς (όπως όλο το κόσμο της δουλειάς) σε διαρκή λιτότητα. Την ίδια ώρα, τα συμφέροντα που στηρίζουν είναι αχόρταγα. Ζητούν και επιβάλλουν νέες ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση των άμεσων κι έμμεσων πληρωμών από τα λαϊκά στρώματα, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση της δουλειάς και τρομοκράτηση των εργαζομένων.
Το “αναπτυξιακό” αντεργατικό-αντιλαϊκό τους τερατούργημα, που βρίσκεται για ψήφιση στη Βουλή, επιχειρεί να τσαλαπατήσει κάθε δυνατότητα οργάνωσης, συγκρότησης, αγώνα, αντίστασης, διεκδίκησης των εργαζομένων. Θέλουν να φακελώσουν ηλεκτρονικά τα σωματεία και τα μέλη τους, να καταργήσουν τη δυνατότητα λήψης οποιασδήποτε απόφασης για κινητοποιήσεις και ιδιαίτερα για απεργία, να βάλουν για τα καλά το κράτος και την εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα. Αξιοποιούν τα πεπραγμένα και τη γραμμή της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας των αστικών δυνάμεων αλλά και τις “βοήθειες” του κάθε λογής ρεφορμιστικού αναχώματος.

Αποτέλεσμα της δικιάς τους πολιτικής είναι η έλλειψη προσωπικού, η γιγάντωση των ελαστικών μορφών εργασίας, η ανυπαρξία προσλήψεων μονίμων, η συνολική μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον τομέα της κρατικής περίθαλψης. Δικό τους έργο είναι το πάρτι των πάσης φύσης ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται τις λαϊκές ανάγκες, το κλείσιμο νοσοκομείων (κάτι που επιχειρείται εκ νέου στο Αμαλία Φλέμιγκ με πρόσχημα τους πρόσφυγες-μετανάστες), η κατάρρευση υποδομών κι εξοπλισμού. Δικό τους “κατόρθωμα” είναι οι ασθενείς που δεν “προλαβαίνουν” να ζήσουν, τα ράντζα και οι άθλιες συνθήκες νοσηλείας.

Όμως συνεχίζουν απτόητοι να θέλουν να κάνουν τους εργαζόμενους υγειονομικούς συνυπεύθυνους στο έγκλημά τους. Να θέλουν να μας βάλουν “τα 2 πόδια σε 1 παπούτσι” με την αξιολόγηση-πειθάρχηση-χειραγώγηση. Να σφυρίζουν αδιάφορα στην ανθυγιεινότητα του χώρου, να παίζουν με τις ζωές των συμβασιούχων-επικουρικών-εργολαβικών που οι ίδιοι γιγαντώνουν για να χτυπήσουν τη μονιμότητα και να εναλλάσσουν ανέργους, κρατώντας τους ομήρους. Στο δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση απαντούν με το Σύνταγμα και τους νόμους που οι ίδιοι με τους φίλους τους της τρόικας προσάρμοσαν στα μέτρα τους, χτυπώντας το δικαίωμα στην πλήρη, μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η δική μας συλλογική-μαζική πάλη είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για καλύτερες μέρες.

- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ! – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!
- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ!
- ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ!
- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ” ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: