Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για την "επ' αόριστον" αναβολή των εκλογών του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου μας (ΔΑΚΕ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ) γιατί, εντελώς αντιδημοκρατικά κι αυθαίρετα, παρατείνει τη θητεία του που έχει λήξει από τον Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Μαΐου οι παραπάνω παρατάξεις αποφάσισαν αναβολή των εκλογών αόριστα για το Φθινόπωρο (με πρόσχημα τις βουλευτικές εκλογές) κι έκτοτε δεν ξαναασχολήθηκαν με το θέμα. 

Η στάση αυτή της πλειοψηφίας του Δ.Σ., ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο που η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει στο στόχαστρο την ίδια την ύπαρξη και τη δράση των σωματείων, είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. 

Με το λεγόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντισυνδικαλιστικές του διατάξεις, η κυβέρνηση στοχεύει στο χτύπημα της ελεύθερης, ανεξάρτητης από το κράτος και την εργοδοσία, οργάνωσης, αντίστασης και διεκδίκησης των εργαζομένων μέσα από τα δικά τους όργανα πάλης.Τα σωματεία πρέπει να είναι ζωντανοί οργανισμοί, τα μέλη τους να ανταλλάσσουν απόψεις και να αποφασίζουν για τα δικαιώματά τους με τη φυσική τους παρουσία και συμμετοχή και όχι με εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικές, κοινοβουλευτικού τύπου ψηφοφορίες. 



Το νομοσχέδιο αυτό παρουσιάζεται σαν “καινοτομία και πρόοδος”, όμως στην ουσία είναι ένα ακόμα καίριο χτύπημα στη λειτουργία των σωματείων, μετά και τον περσινό απεργοκτόνο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει αδύνατη τη λήψη οποιασδήποτε αγωνιστικής απόφασης από αυτά.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες αυτοί που έχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση με 40%, που ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους με άδεια τη βουλή και που, παρόλο που η συμμετοχή στις ευρωεκλογές σπάνια είναι πάνω από 50%, το αποτέλεσμα το θεωρούν νόμιμο. 

Στην πραγματικότητα το μόνο που τους απασχολεί είναι να κάνουν δύσκολο ως και αδύνατο το να παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις οι γενικές συνελεύσεις των εργαζόμενων. Ξέρουν πολύ καλά πως, αφού θα συνεχίσουν την επίθεση στα δικαιώματά μας, εμείς, αργά ή γρήγορα, θα αναζητήσουμε τη λύση των προβλημάτων μας στην οργανωμένη πάλη, την αντίσταση και τη διεκδίκηση. Θέλουν, τώρα που νομίζουν πως μπορούν, να εμποδίσουν τη δυνατότητά μας να παλεύουμε συλλογικά, μαζικά κι οργανωμένα. Να μη τους το επιτρέψουμε. 

Το Δ.Σ. του συλλόγου, λοιπόν, αντί να μας ενημερώσει για όλα αυτά, αντί να καλέσει σε γενική συνέλευση για να δούμε τι θα κάνουμε για την έλλειψη προσωπικού, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (που οδεύει για μείωση ή και κατάργηση) καθώς και τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, όπως και τους συναδέλφους μας που εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας και κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, αυθαίρετα παρατείνει τη θητεία του. 

• ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ! 
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ! 

                                                ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: