Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


Ποινικά και πειθαρχικά διώκεται η προεδρεύουσα του Σωματείου του νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός” στην Αθήνα για συμμετοχή σε κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στο μέγαρο Μαξίμου τον Απρίλη του 2018! Η συγκεκριμένη συγκέντρωση είχε δεχθεί την “φροντίδα” των ΜΑΤ, άνδρες των οποίων είχαν το θράσος να την μηνύσουν, παρότι η ίδια πήγε στο νοσοσκομείο από τα χτυπήματά τους! Ο παραμένων και επί ΝΔ διοικητής του νοσοσκομείου, εκλεκτός του Πολάκη, την κάλεσε σε απολογία μόλις ανημερώθηκε από το υπουργείο Υγείας για την ασκηθείσα ποινική δίωξη, ξεκινώντας την πειθαρχική διαδικασία.
Το εξοργιστικό είναι ότι όλα τα “σε βάρος της στοιχεία” προκύπτουν από την Ασφάλεια και την υπηρεσία “για την δημόσια ασφάλεια και την προστασία του πολιτεύματος”! Μια κρατική υπηρεσία, δηλαδή, που όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα κάνει την εμφάνισή της σε εργατικές-λαικές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις και που επανεμφανίζεται και επίσημα από την περίοδο της χούντας! Προφανώς συνάδοντας με τη συνολικότερη πολιτική φασιστικοποίησης και χτυπήματος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπροσώπους τους στο Δ.Σ. του Σωματείου επιδεικνύουν μια αγαστή συνεργασία με την ουσιαστική στήριξη στον διοικητή και τις ενέργειές του. Βάζουν έτσι πλάτη για την δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης των εργαζομένων στη λογική “να τι παθαίνει όποιος αγωνίζεται”, ενώ ταυτόχρονα στρώνουν το έδαφος για το πέρασμα στο χώρο του νοσοκομείου της πολιτικής του συστήματος που χτυπά την ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση μιας και ήδη κατατέθηκε και οδεύει για ψήφιση στη βουλή το “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα που θέλει να βγάλει στη παρανομία κάθε δυνατότητα συγκρότησης, συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων και των συνδικάτων.
Το μήνυμα είναι σαφές από τους προηγούμενους και τους νυν κυβερνητικούς μανδαρίνους που μπροστά στην υλοποίηση των κυβερνητικών-συστημικών κατευθύνσεων δε διστάζουν να σπιλώσουν και να διώξουν - με τη κατηγορία της “ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας”(!) - όσους δε σκύβουν το κεφάλι κι επιμένουν να αγωνίζονται απεργιακά και συλλογικά. Όταν μάλιστα αυτό συμβαίνει σε προεδρεύουσα σωματείου μέλος της ΠΑΣΚΕ, ο καθένας καταλαβαίνει τι επιφυλάσσεται για ταξικούς συνδικαλιστές και εργαζόμενους. Όσο για το ΠΑΜΕ, αυτό επίλέγει, μέχρι στιγμής, να κρατά “ίσες αποστάσεις” ανάμεσα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ απ’ τη μια και ΚΙΝΑΛ απ’ την άλλη, πράγμα που εμποδίζει το ΔΣ του σωματείου να πάρει αποφάσεις και κυρίως να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους ενάντια στη δίωξη.
Καταγγέλλουμε τόσο την άσκηση ποινικής δίωξης όσο και την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας ενάντια στην εργαζόμενη. Το κλίμα φόβου μέσα στο νοσοκομείο δεν πρέπει να περάσει.

  • Να πάψει κάθε δίωξη ενάντια στην προεδρεύουσα του συλλόγου στον Ερυθρό Σταυρό.
  • Ελεύθερη πολιτική και συνδικαλιστική δράση.
  • Να μην περάσει η πολιτική της φασιστικοποίησης και το “αναπτυξιακό” αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: