Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΛΗΣΤΕΙΑ!


Με προκλητικό θράσος απέναντι στο λαό που δεινοπαθεί από τη συνεχιζόμενη πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της φοροληστείας πανηγυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον προϋπολογισμό του 2019 που κατατέθηκε και συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Πανηγυρίζει γιατί τα ξένα αφεντικά της, οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ, της επέτρεψαν να μην κόψει κι άλλο τις ήδη ­–διπλά και τριπλά– πετσοκομμένες συντάξεις (αυτές που ήδη δίνονται, γιατί γι’ αυτούς που τώρα συνταξιοδοτούνται το πετσόκομμα παραμένει). Πανηγυρίζει για μερικά επιδόματα που της επέτρεψαν να δώσει, μπαλώματα στο ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα και στους πετσοκομμένους μισθούς. Πανηγυρίζει γιατί της επέτρεψαν να μειώσει λίγο τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ, αυτόν που υποσχόταν ότι δήθεν θα καταργούσε.

Όμως, ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανέναν λόγο να πανηγυρίζουν!
Έχουν κάθε λόγο να εξοργίζονται και να καταγγέλλουν έναν ακόμη προϋπολογισμό ληστείας,
έναν ακόμη προϋπολογισμό για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου.

Γιατί οι δεκάδες αντεργατικοί και αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι είναι ακόμη εδώ και σε πλήρη ισχύ!

• Γιατί το ματωμένο πλεόνασμα του 3,6% που προβλέπει ο προϋπολογισμός, θα βγει μέσα από μας συνεχιζόμενες περικοπές σε υγεία, παιδεία, περίθαλψη και πρόνοια. Θα βγει μέσα από τη συνέχιση των άθλιων όρων δουλειάς, τα εξοντωτικά ωράρια, την εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας. Θα βγει μέσα από τη συνέχιση των άθλιων προγραμμάτων απασχόλησης που ανακυκλώνουν την ανεργία και χτυπούν το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία. Θα βγει μέσα από τη συνεχιζόμενη φορομπηξία των εργαζομένων, αλλά και τη μείωση στους φόρους των επιχειρήσεων!!!

• Γιατί οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αμείβονται με μισθούς πείνας –όποτε και για όσο έχουν δουλειά.

• Γιατί παραμένουν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι –μαζί και ο νόμος Κατρούγκαλου του 2016– που έχουν κάνει τη σύνταξη ένα άπιαστο όνειρο.

• Γιατί η λεγόμενη «τροχιά ανάπτυξης» και «η τόνωση του ΑΕΠ (του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος)» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, σημαίνουν ότι περισσότερος πλούτος θα κλέβεται από το λαό για λογαριασμό του μεγάλου κεφάλαιου, ότι θα δουλεύουμε περισσότερο για να θησαυρίζουν μία χούφτα κεφαλαιοκράτες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αυτός ο βαθιά ταξικός προϋπολογισμός
πρέπει να μας βρει μαζικά απέναντί του!!!

Και αν η κυβέρνηση χαίρεται γιατί πήρε την έγκριση και τα συχαρίκια από τους ιμπεριαλιστές των Βρυξελλών, εμείς πρέπει με τους αγώνες μας να της «θυμίσουμε» ότι είναι οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές που επέβαλαν τα βάρβαρα μνημόνια στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων, είναι αυτοί που θα συνεχίσουν για δεκαετίες να ασκούν αυστηρή εποπτεία μην τυχόν και παρεκκλίνει η οικονομία από την αντιλαϊκή της ρότα. Είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να απαιτούν κι άλλο πετσόκομμα των εργατικών δικαιωμάτων, πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Απέναντι στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ, απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέναντι στους επίδοξους συνεχιστές αυτής της πολιτικής, την «αντιπολίτευση» της ΝΔ, το ΚΙΝ.ΑΛ. κ.λπ. μόνο οι αγώνες μας μπορούν να βάλουν φραγμό!

·    ΟΛΟΙ στΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!

·    ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, της ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΚΑΙ της ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

·    ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

·    ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ • ΠΛΗΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ • ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ,
ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: