Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Βάναυσος ξυλοδαρμός εργαζόμενου διανομέα από εργοδότη.

Καταγγέλλουμε το, δεύτερο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κρούσμα βάρβαρης επίθεσης και ξυλοδαρμού εργαζομένου διανομέα φαγητού στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά στους Αμπελόκηπους. Ο εργαζόμενος διανομέας, που δούλευε ανασφάλιστος για ένα μήνα, χτυπήθηκε από τον εργοδότη του βάναυσα με σιδερογροθιά στο πρόσωπο, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά!



Όπως ο ίδιος ο εργαζόμενος έχει δηλώσει και γράψει, «η αιτία» ήταν ότι μία μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη του ότι λόγω ασθένειας θα έλειπε την άλλη μέρα από τη δουλειά. Αυτό είχε σαν συνέπεια ο εργοδότης του να τον απειλεί και να τον βρίζει χυδαία μέσω μηνυμάτων, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά.

Είναι φανερό πως μετά την πύκνωση των νεκρών εργαζομένων, αυξάνουν και τα περιστατικά άμεσης βίας των εργοδοτών. Είναι φανερό δηλαδή πως οι εργοδότες χρησιμοποιώντας ένα ολόκληρο «οπλοστάσιο» αντεργατικών νόμων, έχουν αποθρασυνθεί, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους σαν δούλους, θεωρώντας μάλιστα ότι έχουν πάνω τους δικαίωμα ζωής και θανάτου.

Αυτή η ολοένα και χειρότερη κατάσταση που διαμορφώνεται για το σύνολο των εργαζομένων, ξεσκεπάζει τα παραμύθια της κυβέρνησης.

Η πάλη των εργαζομένων για μια για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για πλήρη και σταθερή δουλειά, είναι η μόνη που μπορεί να βάλει φραγμό στην αντεργατική αυτή πολιτική και την αποθράσυνση της εργοδοσίας που την συνοδεύει.

Θεσσαλονίκη 5/12/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια: