Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για τον ξυλοδαρμό συναδέλφου ντελιβερά στο Περιστέρι

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑ!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!


Μέσα σε λίγες μέρες μετά τον ξυλοδαρμό συναδέλφου στη Θεσσαλονίκη απ’ το πρώην αφεντικό του, έχουμε δεύτερο αναβαθμισμένο χτύπημα στο Περιστέρι. Συνάδελφος δέχτηκε στημένη επίθεση από μπράβους, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ότι ο εργοδότης του τον έχει εξοφλήσει και να αποσύρει την καταγγελία που είχε κάνει για τη διεκδίκηση αδήλωτων ενσήμων.Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση ο συνάδελφος τυγχάνει να είναι μετανάστης και αυτό τον έκανε ακόμη πιο ευάλωτο στην πίεση του αφεντικού.

Δεν είναι καθόλου τυχαία όλα αυτά, ούτε μεμονωμένα περιστατικά. Είναι απλά τα δύο πιο πρόσφατα που πήραν δημοσιότητα. Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και οι απειλές είναι γενικό κλίμα. Είναι η συνέχεια της άνεσης και της εξουσίας που εκφράζουν τα αφεντικά πάνω στους εργαζόμενους.


Μια αίσθηση εξουσίας που προκύπτει απ’ το ξεζούμισμα των εργαζόμενων. Απ’ την απλήρωτη εργασία, τα αδήλωτα ένσημα, τα χαμηλά μεροκάματα, τα εξαντλητικά ωράρια, τους φοβερούς ρυθμούς έντασης και χρονικής πίεσης, που έχουν αποτέλεσμα τα δεκάδες «ατυχήματα» και τους νεκρούς συναδέλφους.

Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης στρώνει το έδαφος για το ξεζούμισμα. Γιατί οι δεκάδες νόμοι που ψήφισαν και ψηφίζουν, δίνουν τη δυνατότητα στην εργοδοσία να εντείνει την εκμετάλλευση. Τα ελαστικά ωράρια, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η προώθηση συμβάσεων εκ περιτροπής - ολιγοήμερης εργασίας, η ανεργία κτλ., είναι το χαλί της επίθεσης του κεφαλαίου στην εργασία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. Καμιά ανοχή σ’ αυτή την κατάσταση. Το κλίμα θα ανατραπεί μόνο αν παλέψουμε μαζικά. Καμιά επιθεώρηση εργασίας, κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να το αλλάξουν αυτό, γιατί είναι μηχανισμοί του κράτους και υπηρετούν την κυβέρνηση και το κεφάλαιο.

Η μαζική ενεργοποίηση, η οργάνωση μας, οι κινητοποιήσεις μας, μπορούν δείξουν στους εχθρούς μας ότι είμαστε πολλοί, οργισμένοι και δυνατοί. Η κατεύθυνση του Αγώνα πρέπει να κερδίσει τον φόβο στους χώρους δουλειάς. Να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Στο δρόμο. Στους χώρους δουλειάς. Να προετοιμάσουμε αγώνες. Να μετατρέψουμε το σωματείο σε εργαλείο για μαζικό αγώνα. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑΣ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ! 
Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: