Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

 
   Η “κανονικότητα” των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της απληρωσιάς και των απολύσεων συνεχίζεται και στο δημόσιο τομέα. Εν μέσω παροχολογίας και προεκλογικά, ανακυκλώνεται προσωπικό των νοσοκομείων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Κάποιοι ήδη απολύθηκαν. Μέσα στο επόμενο δίμηνο απολύονται επικουρικοί γιατροί για να μπουν στη θέση τους άλλοι, ενώ οι παρατάσεις-ανανεώσεις συμβάσεων συμβασιούχων ΟΑΕΔ και επικουρικού προσωπικού των υπολοίπων κλάδων το μόνο που κάνουν είναι να κρατούν σε ομηρία αυτούς τους εργαζόμενους.
   Το σαθρό “επιχείρημα” των δήθεν έκτακτων αναγκών καταρρέει με πάταγο. Οι συνάδελφοι αυτοί καλύπτουν μόνιμες ανάγκες και έχουν όπως όλοι μας δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι “απαντήσεις” που παίρνουν στο αίτημα για μονιμοποίηση από τα κυβερνητικά στελέχη είναι του τύπου “δεν μας το επιτρέπουν οι δεσμεύσεις της χώρας”, αποκαλύπτοντας κυνικά την απάτη της “εξόδου απ' τα μνημόνια”. Ας σκεφθεί ο καθένας μας τί έχει να γίνει μετά τις εκλογές, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει. Αλλά και το τί γίνεται σήμερα είναι απόδειξη της πάγιας επιδίωξης όλων των εκπροσώπων του συστήματος να μετατρέψουν το θεμελιώδες δικαίωμα στη δουλειά σε “ευκαιρία απασχόλησης”.

   Έχει το θράσος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εκστομίζει πως “είναι με το λαό”. Αυτοί που τέσσερα χρόνια τώρα τα δίνουν όλα στ' αφεντικά τους. Που βάθυναν και επαύξησαν τις μνημονιακές αντιλαικές πολιτικές. Που διαμορφώνουν καθημερινά μια μαύρη πραγματικότητα για τους ανθρώπους του μόχθου. Που μείωσαν το πραγματικό εισόδημα και γιγάντωσαν την ελαστική εργασία. Που παραχωρούν τη χώρα ως βάση εξόρμησης των φονιάδων των λαών ενάντια στους γειτονικούς μας λαούς.
   Αλλά και οι πρώτοι διδάξαντες, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι προκλητικοί, απαιτώντας να “ξεχαστούν” τα έργα και οι ημέρες τους. Αυτοί που μας έφεραν τα μνημόνια. Που γιγάντωσαν την ανεργία και την “ευελιξία” στην απασχόληση. Που έχουν ως θεό την μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων. Που έστειλαν τη νεολαία κατά εκατοντάδες χιλιάδες στο εξωτερικό. Που δηλώνουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν ότι “ανήκομεν εις την δύσιν”. Που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η “Αριστερά” είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς γιατί τους βολεύει αυτή η προβοκάτσια.
   Όχι, δεν θα υποτάξουμε τις ανάγκες μας στις επιθυμίες του συστήματος και των διαχειριστών του. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα δεν θα μας το χαρίσει κανένας. Μόνοι μας μπορούμε να το κατακτήσουμε και να το κρατήσουμε. Οι συμβασιούχοι-επικουρικοί-εργολαβικοί δεν έχουν τίποτε να περιμένουν απ' όλους όσους παίζουν παιχνίδια στη πλάτη τους. Απ' όσους τους διασπούν κατά χώρο-κλάδο και υπονομεύουν κάθε δυνατότητα ενιαίου μετώπου της πάλης όλων των εργαζομένων, μονίμων και συμβασιούχων.
   Ούτε θα μας λύσουν κανένα πρόβλημα ακτιβισμοί που έχουν ως στόχο την προβολή των πολιτικών-συνδικαλιστικών δυνάμεων που τους πραγματοποιούν. Αυτών που έχουν παραιτηθεί απ' το καθήκον της οικοδόμησης ενιαίου μαζικού κινήματος των εργαζομένων. Που αναπαράγουν την λογική της ανάθεσης και απογοητεύουν-αποθαρρύνουν τους ίδιους τους συμβασιούχουν απ' το να πάρουν την υπόθεση της δουλειάς και της ζωής οι ίδιοι στα χέρια τους. Που εντάσσουν τα πάντα στους εκλογικούς τους υπολογισμούς. Και που τελικά μόνο “δικαίωση” των συμβασιούχων δεν έχουν ως αποτέλεσμα.
   Μέσα απ' τα σωματεία και ανεξάρτητα από αυτά, με επιτροπές-πρωτοβουλίες των συμβασιούχων, με συγκεντρώσεις και συνελεύσεις, με τοπικές και ευρύτερες κινητοποιήσεις, με απεργίες και διαδηλώσεις, χρειάζεται να συγκροτηθεί και ν' αναπτυχθεί η αντίσταση-διεκδίκηση για:
        ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
        ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ!
        ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
        ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!  ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΣΩΝ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/12 11πμ-3μμ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ στις 11.30πμ
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: