Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Η εργοδοσία του «Τσαρούχα» προσπαθεί να γονατίσει οικονομικά τους απολυμένους διανομείς!

Από τις 20/8 τρεις συνάδελφοι που εργάζονταν στο εστιατόριο «Τσαρούχας» στην Θεσσαλονίκη είναι απολυμένοι. Η απόλυσή τους έγινε μετά την προσφυγή τους στην επιθεώρηση εργασίας και τη διεκδίκηση από τη μεριά τους των αυτονόητων. Δηλαδή να τηρούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων σε ασφάλιση, πληρωμή υπερωριών, αργιών και νυχτερινών, να μην χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και εξοπλισμό και να μην παίρνουν για όλα αυτά μόνο ψίχουλα.
Πλέον η εργοδοσία του εστιατορίου ζητάει 200.000€ από τους απολυμένους, με αγωγή που κατέθεσε στις 10/12! Ο λόγος που κατατέθηκε η συγκεκριμένη αγωγή είναι οι παραστάσεις διαμαρτυρίας και οι καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν οι συνάδελφοι μετά την απόλυσή τους. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης! Η εργοδοσία σκοπεύει να γονατίσει οικονομικά τους εργαζόμενους για να  σταματήσουν να διεκδικούν!

Συνάδελφοι-σσες,
Οι απολύσεις των συναδέλφων μας  έχουν σαν στόχο την πλήρη υποταγή μας στην εργοδοσία. Μας θέλουν φοβισμένους, με σκυμμένο το κεφάλι, ελαστικούς, με μερική απασχόληση δίνοντάς μας ψίχουλα για να ζήσουμε. Μα πάνω από όλα μάς θέλουν απομονωμένους, γιατί γνωρίζουν πως μόνο αν παλέψουμε συλλογικά μπορούμε να διεκδικήσουμε.

Οι απολύσεις στο εστιατόριο «Τσαρούχας» είναι  ένα δείγμα της εργασιακής ζούγκλας που προωθείται από το καπιταλιστικό σύστημα και τις κυβερνήσεις του, μίας πολιτικής που δεν έχει τίποτα να προσφέρει πέρα από φτώχεια, εξαθλίωση και πείνα. Η Ταξική Πορεία καλεί τους εργαζόμενους στον επισιτισμό να δράσουν ενάντια σε αυτήν την πολιτική! Τους καλεί να αντισταθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματα και για τη ζωή τους!

•    Να παρθούν πίσω οι απολύσεις!
•    Καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους!
•    Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη ασφάλιση και αξιοπρεπείς μισθούς!


Θεσσαλονίκη  12/12/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: