ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τις συνδικαλιστικές - πολιτικές διώξεις
ΠΕΜΠΤΗ 25/4, 6μμ, Νομική Σχολή Αθηνών
Οι διώξεις εργαζομένων που κινητοποιούνται απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι μια «άτυχη» στιγμή. Είναι εικόνα από το ασφυκτικό μέλλον που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία, αφοπλίζοντάς τους από κάθε μέσο πάλης. Στήνονται σαθρά κατηγορητήρια, ΕΔΕ, πειθαρχικά και δίκες, ώστε να παγιωθεί το καθεστώς τρομοκρατίας, καταστολής και, επί της ουσίας, ποινικοποίησης κάθε αγώνα που ξεσπά. Οι συνδικαλιστικές διώξεις έχουν πολιτικό χαρακτήρα.Χαρακτηριστικές οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις 8 εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Τα συνθήματα στα σχολεία διώκονται ως «φωνασκίες σε εκπαιδευτικό χώρο». Οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες συνιστούν εγκληματική πράξη αφού «παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας». Τα πανό και τα συνθήματα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας συνιστούν το αδίκημα της «διέγερσης πράξεων βίας». Η αντίσταση στις κυβερνητικές πολιτικές συνιστά «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας», ενώ η δημόσια κριτική σημαίνει «κακόβουλη κριτική στην προϊστάμενη αρχή» και διώκεται η «δημόσια διατύπωση προσωπικής γνώμης εκτός υπηρεσίας».
Ανάμεσα στις συνδικαλιστικές - πολιτικές διώξεις που πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα βρίσκονται:
- Η απόλυση στις 31/3 του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ λόγω συμμετοχής του σε κινητοποίηση του συλλόγου (ενώ πραγματοποιείται και ΕΔΕ σε όλο το ΔΣ).
- Η δίωξη του προέδρου της ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα πανεργατικής απεργίας.
- Η δίωξη της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας από τη διοίκηση του νοσοκομείου, εξαιτίας της απεργίας των συμβασιούχων καθαριότητας.
- Η δίωξη και απόλυση του πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων του ομίλου Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙΦΑΣΥΝ) για διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης.
- Η καταδίκη σε 10 μήνες φυλάκιση του προέδρου του Συνδικάτου Τύπου-Χάρτου με την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας» για στήριξη σε απεργιακό αγώνα.
- Η προσφυγή του ΥΠΑΙΘ ενάντια στην κήρυξη απεργίας-αποχής από την ΕΛΜΕ Χανίων, με αποτέλεσμα η απεργία-αποχή να κριθεί παράνομη και να επιδικαστεί ημερήσιο πρόστιμο 2.000 ευρώ την ημέρα στο σωματείο.
Οι αγώνες των εργαζομένων μετατρέπονται σε τεκμήρια διάπραξης εγκλημάτων. Είναι κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του σάπιου συστήματος που υπηρετεί να χτυπήσει ευθέως κάθε δυνατότητα των εργαζομένων να διεκδικούν και να αντιστέκονται συλλογικά ενάντια στη βαρβαρότητα. Χτυπάει τον ταξικό συνδικαλισμό, τα σωματεία, τη συλλογική δράση. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι συλλήψεις των 49 φοιτητών μέσα στο ΑΠΘ, αλλά και των 10 αγωνιστών της ΟΡΜΑ που παραπέμπονται σε δίκη στις 23/5 για συμμετοχή τους σε διεθνιστική-αντιπολεμική συγκέντρωση.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι κι ο λαός, οδηγούν στη μαζική έκφραση της αγανάκτησης όλο και πιο συχνά στους δρόμους του αγώνα. Στο ακόμα πιο μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για τον κόσμο της δουλειάς, επιδιώκουν να διαλύσουν κάθε δημοκρατική κατάκτηση και συνδικαλιστική ελευθερία, να επιβάλουν μια πραγματικότητα που κανένας δε θα σηκώνει το κεφάλι. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί και δεν «αφήνει στα χαρτιά» όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο που έχει διαμορφώσει με τους νόμους Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Χρυσοχοΐδη αλλά και τον νέο ποινικό κώδικα, που τον έκοψαν και τον έραψαν στα μέτρα της φίμωσης κάθε φωνής που υψώνεται για το δίκιο.
Η Ταξική Πορεία καλεί στην εκδήλωση-συζήτηση για τις συνδικαλιστικές-πολιτικές διώξεις, την Πέμπτη 25/4, 6μμ στη Νομική Σχολή Αθηνών κάθε εργαζόμενο, κάθε νεολαίο, κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο. Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε, με κοινή και συντονισμένη δράση για να μην περάσουν οι διώξεις και το κλίμα τρομοκρατίας, για να υπερασπιστούμε συλλογικά όσους διώκονται, αλλά και το δικαίωμά μας να ζούμε και να αγωνιζόμαστε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου