Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Οι εργατοπατέρες νομιμοποιούν την κρατική καταστολή



Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση τοποθετήθηκε η ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ για το νομοσχέδιο που χτυπάει το δικαίωμα στη διαδήλωση. 

Έχοντας πάρει εδώ και καιρό ξεκάθαρη θέση στο πλευρό του κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης και, ταυτόχρονα, διαζύγιο από τις ταξικές διεκδικήσεις, τους αγώνες και τις αγωνίες της εργατικής τάξης, η ηγεσία της ΓΣΕΕ δίνει τώρα πλήρη κάλυψη στην κυβερνητική εξουσία και την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου:
«Τα συνδικάτα με τη δραστηριότητά τους μέσω συγκεντρώσεων και πορειών ουδέποτε διανοήθηκαν –ούτε διανοούνται– να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες ή να διαταράξουν την κοινωνική ζωή. Ουδέποτε ευλόγησαν δραστηριότητες μικρών ομάδων συνδικαλιστών να “κλείνουν” τους πολίτες και την κοινωνική δραστηριότητα»!!!

Δεν διανοούνται να «διαταράξουν την κοινωνική ζωή» οι εργατοπατέρες-καρεκλοκένταυροι: δεν διανοούνται να διαταράξουν την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, της ακραίας εκμετάλλευσης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της καταστολής και της τρομοκρατίας, της επέλασης του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού.

Δεν διανοούνται να «διαταράξουν» την πραγματικότητα που διαμόρφωσαν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και η οποία πρόκειται να μονιμοποιηθεί: απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, υποταγή στις αντοχές της λεγόμενης «εθνικής οικονομίας» (δηλαδή των συμφερόντων του μεγάλου κεφάλαιου).

Δεν διανοούνται οι εργατοπατέρες να «διαταράξουν» την πραγματικότητα των εκατοντάδων νεκρών και σακατεμένων εργατών, των θυμάτων της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, της εντατικοποίησης, των ατέλειωτων ωρών εργασίας, της δουλειάς μέχρι τα «60 και», του καθημερινού εκβιασμού που δέχεται η εργατική τάξη.

Δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο από το κηφηναριό που έχει κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης!

Δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο από αυτούς που προπαγάνδισαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015.

Δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο από αυτούς που κάλεσαν τα ΜΑΤ στο πρόσφατο συνέδριό τους στο Καβούρι.

Αυτοί που δυσφήμισαν και συνεχίζουν να δυσφημούν την έννοια του συνδικαλισμού, αυτοί που μέχρι και εργοδότες έγιναν, σήμερα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την κρατική καταστολή ενάντια σε όσους επιμένουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ το χτύπημα αγώνων και κινητοποιήσεων που δεν εμπίπτουν στη νόρμα της δικής τους υποταγής. «Δραστηριότητες μικρών ομάδων συνδικαλιστών» βαφτίζουν όλες αυτές τις κινήσεις που επιμένουν να αντιστέκονται και να προτείνουν μια άλλη κατεύθυνση για το εργατικό κίνημα και «ευλογούν» την κατασταλτική δράση εναντίον τους.

Κανένα πρόσχημα δεν σώζει την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Ούτε το πρόσχημα της «περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης» με το οποίο νομιμοποίησε το χτύπημα του δικαιώματος στην αφισοκόλληση και τη διάδοση των ιδεών, ούτε το πρόσχημα περί «μετακίνησης» των πολιτών με το οποίο νομιμοποιεί το χτύπημα των διαδηλώσεων ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ! Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι αυτή η ηγεσία σέρνεται πίσω από την αστική προπαγάνδα, πάει χέρι-χέρι με την προσπάθεια κυβέρνησης και κεφαλαίου να χτυπήσουν τις εργατικές και λαϊκές αντιστάσεις. Είναι αναμάσημα των πρόσφατων δηλώσεων Μητσοτάκη ενάντια στην απεργία των εργαζομένων του Μετρό.

Αυτή ηγεσία διεκδικεί επάξια μια θέση δίπλα στις προδοτικές ηγεσίες των Μακρηθεοδωρήδων.
Και η καλύτερη απάντηση που μπορεί να λάβει είναι το δυνάμωμα των αγώνων της εργατικής τάξης, η ενίσχυση των αντιστάσεων και των διεκδικήσεών της. Η απομόνωση αυτών των ηγεσιών, ο ταξικός συνδικαλισμός, η -ανεξάρτητη από το κράτος- ταξική οργάνωση των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος ενάντια στη βαρβαρότητα που επελαύνει. Όσα εμπόδια κι αν βάζει το σύστημα και οι υποτακτικοί του, αυτόν το δρόμο θα βαδίσουμε ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: