Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΑΘΗΝΑ 8/7: Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων

Στις 8-7-2020 η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας καλώντας σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στις 11:30, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων. Συγκεντρώθηκαν μερικές εκατοντάδες εργαζόμενοι και πραγματοποίησαν πορεία στην Πλατεία Συντάγματος. Μια δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια από εργαζόμενους του ΠΑΜΕ, που, μέσω της οδού Πανεπιστημίου, κατέληξε επίσης στην Πλατεία Συντάγματος.



Η συμμετοχή στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση ήταν μικρή, σε πλήρη αντίθεση τόσο με τη σπουδαιότητα και τις απαιτήσεις του ζητήματος όσο και με τη μαζική απογευματινή συγκέντρωση της προηγούμενης ημέρας. Μικρή μαζικότητα που δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε από τη δυσκολία που έχουν έτσι κι αλλιώς οι στάσεις εργασίας στο δημόσιο, αλλά έχει να κάνει κυρίως με την αδυναμία της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ να πείσει τους εργαζόμενους ότι είναι διατεθειμένη να μπει μπροστά και να αγωνιστεί για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ συμμετείχε στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση με πανό, φωνάζοντας συνθήματα σε μια προσπάθεια να δώσει τον δικό της τόνο και το δικό της μήνυμα στους εργαζόμενους και το λαό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: