Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Παρέμβαση ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων της BIC

Νέα παρέμβαση ενάντια στις απολύσεις πραγματοποίησε η Ταξική Πορεία την Τετάρτη 22/7 έξω από το εργοστάσιο της BIC, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη της προς τους δεκάδες συμβασιούχους εργάτες, που εδώ και μήνες πετιούνται συστηματικά στο δρόμο της ανεργίας. Η εργοδοσία της BIC, εφαρμόζοντας όλους τους αντεργατικούς νόμους, αντιμετωπίζει τους εργάτες ως πλήρως αναλώσιμους τόσο κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με τη μη τήρηση μέτρων υγιεινής, όσο και με τις μαζικές απολύσεις! Η εργοδοσία επιδιώκει να πετύχει, πατώντας πάνω στις πλάτες των εργατών, το μέγιστο δυνατό κέρδος, διώχνοντας δεκάδες και εντατικοποιώντας ακόμα περισσότερο εκείνους που θα παραμείνουν στην εργασία τους, σπέρνοντας το φόβο της απόλυσης!

Η Ταξική Πορεία, μοιράζοντας πλήθος προκηρύξεων και φωνάζοντας συνθήματα, με πανό και σημαίες, έκανε αισθητή της παρουσία της στους εργαζομένους που ξεκινούσαν ή τελείωναν τη βάρδιά τους, λαμβάνοντας γενικά θετική ανταπόκριση. Με βασικές κατευθύνσεις την αναγκαιότητα κοινής πάλης μόνιμων-συμβασιούχων, την ίδρυση εργοστασιακού σωματείου, τη διεκδίκηση ανθρώπινων όρων εργασίας και τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, η Ταξική Πορεία κάλεσε τους εργάτες της BIC να παλέψουν από κοινού ενάντια στις απολύσεις. Είναι ανάγκη οι εργάτες και οι εργάτριες να κινηθούν κόντρα στο κλίμα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας, αλλά και κόντρα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου που τόσο καιρό αδιαφορούν για το μέλλον των εργατών της BIC!

Να σημειωθεί ότι στο χώρο παρευρέθηκαν και μέλη της ΚΝΕ, που παρέμβαιναν με ανακοίνωση-κάλεσμα σε εκδήλωση μνήμης της ΚΝΕ για την εργάτρια Σωτηρία Βασιλακοπούλου, χωρίς να αναφέρονται καθόλου στο βασικό επίδικο για τους εργάτες της BIC, τις δεκάδες απολύσεις συμβασιούχων που μετά από μια μακρά περίοδο ολοκληρώνονται την τρέχουσα βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: