Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Θεσσαλονίκη | ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΓΝΘ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»


Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τον Διοικητή του Γ.Ν.Θεσσαλονίκης «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Γεώργιο Κούτρα, που προκλητικά και με εκδικητική λογική κάλεσε σε απολογία την Πρόεδρο της Ε.Ν.Ι.Θ. καθώς και την Διευθύντρια του τμήματος της, με την ανυπόστατη, κατηγορία της «αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους».




Με πλήρη γνώση ότι η γιατρός πρόεδρος της Ε.Ν.Ι.Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα θα απουσίαζε στις 17 Μαΐου λόγω θανάτου του πατέρα της και πως είχε αντικατασταθεί στην εφημερία από τη συνάδελφο της, έστησε μια κακόγουστη παράσταση «αιφνιδιαστικού ελέγχου» λίγων λεπτών και χωρίς να περιμένει να παρουσιασθεί η γιατρός, που αντικαθιστούσε την πρόεδρο της ΕΝΙΘ, αποχώρησε, για να επανέλθει καλώντας σε απολογία και τις δύο γιατρούς!

Η κίνηση αυτή είναι μια πράξη ρεβανσισμού, επειδή η ΕΝΙΘ έχει ασκήσει δημόσια κριτική για ενέργειές του διοικητή, που διαταράσσουν την λειτουργία του νοσοκομείου και για την αυταρχική, επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά του σε βάρος των γιατρών του νοσοκομείου.


Προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στοχοποιώντας αγωνιστές, που προσπαθούν να συμβάλλουν στην συγκρότηση αντιστάσεων στην αντιλαϊκή επίθεση. Οι κινητοποιήσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στις 7 Απρίλη και στο ΑΧΕΠΑ στις 28 Απρίλη, μέσα σε συνθήκες καραντίνας, αγκάθι στο μάτι του συστήματος, που έγιναν με τη συνδρομή της ΕΝΙΘ, ανέδειξαν και τις δυνατότητες και την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν οι λαϊκές δυνάμεις για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις.

Αποκαλύπτεται η υποκρισία του πολιτικού προσωπικού του συστήματος και των εγκάθετων υπαλλήλων του, που ενώ αναγκάστηκαν να χειροκροτήσουν «τους ήρωες της πρώτης γραμμής», τώρα τους ανταμείβουν με απειλές, διώξεις και τρομοκρατία.

Η κυβέρνηση και οι υπάλληλοι της, θέλει να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους και να στρώσει το έδαφος για την επίθεση που προετοιμάζει στο χώρο της υγείας με τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκχώρηση υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Τα σχέδια της κυβέρνησης όπως τα εξήγγειλε ο Μητσοτάκης («δεν θα αγοράζουμε ακτινολογικά μηχανήματα για τα νοσοκομεία, αλλά ακτινογραφίες από τα ιδιωτικά εργαστήρια») χρειάζονται την τρομοκράτηση των εργαζόμενων.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση μας στις 2 συναδέλφους.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία και να απαλλαγούν οι γιατροί.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.


28 Μάη 2020


ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: