Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Μαζικότερη η συγκέντρωση της 21 Μάη στο υπουργείο Υγείας

Περισσότεροι, σε σχέση με την αντίστοιχη κινητοποίηση μια βδομάδα νωρίτερα, ήταν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υγείας σήμερα Πέμπτη 21 Μάη ενάντια στη διάσπαση του νοσηλευτικού προσωπικού που προωθεί η κυβέρνηση. Οπωσδήποτε έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η ΠΟΕΔΗΝ αυτή τη φορά προκήρυξε στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζόμενων και όχι αποκλειστικά για το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως είχε επιλέξει την περασμένη βδομάδα.

Επιπλέον, αρχίζει να γίνεται φανερό ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εντείνει τους τεχνητούς διαχωρισμούς σχετίζεται με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά σχέδιά της για τα νοσοκομεία και συνολικά το σύστημα περίθαλψης. Σχέδια που είχε αρχίσει να υλοποιεί στις αρχές της χρονιάς ετοιμάζοντας και τα σχετικά νομοσχέδια, διακόπηκαν προσωρινά από την πανδημία, αλλά θέλει να επαναφέρει το επόμενο διάστημα, μαζί με τη γενικότερη επίθεση που ξεδιπλώνει ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση λοιπόν επιδιώκει να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο των εργαζόμενων στα νοσοκομεία προκειμένου ν' αποδυναμώσει την πάλη τους ενάντια στα σχέδια αυτά.


Η Ταξική Πορεία παρέμβηκε και σ' αυτή τη συγκέντρωση, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ενότητας και της συλλογικότητας όλων των υγειονομικών. Με την παρουσία και τα συνθήματά της, προσπάθησε ν' αναδείξει την ανάγκη αγωνιστικής απάντησης στις προθέσεις της κυβέρνησης -μαζί με το λαό (του οποίου το δικαίωμα στην περίθαλψη βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο), αλλά και τις ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών που υπονομεύουν τον αγώνα, καλλιεργώντας για χρόνια κάθε είδους διαχωρισμούς κι αυταπάτες και σε μόνιμη συνδιαλλαγή με την εκάστοτε κυβέρνηση. Η ενότητα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία χτίζεται μέσα στους αγώνες, τις συνελεύσεις, τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις τους. Για να δυναμώσει αυτή η κατεύθυνση, κόντρα στους τεχνητούς διαχωρισμούς, η Ταξική Πορεία θα συνεχίσει την παρέμβασή της στα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: