Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

Σκληραίνει η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων! Και αυτό το διαπιστώνουν από πρώτο χέρι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και στις επιταγές των μεγάλων αφεντικών της ΕΕ και των ΗΠΑ, έρχεται να συνεχίσει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ονομάζει «εξυγίανση» και «εκκαθάριση» της βιομηχανίας τις μνημονιακές δεσμεύσεις για ιδιωτικοποίηση και τριχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ, την τμηματοποίησή της και την πώληση σε ιδιώτες. Αυτό άλλωστε, εξυπηρετούσε και το πέρασμά της στο ΤΑΙΠΕΔ.  Χρησιμοποιώντας ως επιχειρήματα τα χρέη, τους ρύπους και την περιβαλλοντική μόλυνση, διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από τον πρωτογενή τομέα. Και πάντα, στην κατεύθυνση του ξεπουλήματος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στα ξένα αφεντικά, και της ακόμα μεγαλύτερης υποταγής των εργαζομένων.

Αυτό ονομάζουν «υγιή ανταγωνισμό» και «ανάπτυξη». Μόνο που η «ανάπτυξή» τους είναι βουτηγμένη στο αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Σε μια περίοδο που οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος βρίσκονται στο στόχαστρο, η ΛΑΡΚΟ δείχνει το δρόμο στο κεφάλαιο. Εργατικά ατυχήματα, καρκίνος, υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας, μαύρη εργασία, εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, εκδικητικές απολύσεις και εργολαβίες με μισθούς πείνας είναι η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Τώρα, οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με το λουκέτο και την ανεργία. Ο Χατζηδάκης προσπάθησε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους με την «υπόσχεση» ότι, λόγω της εξειδίκευσής τους, πιθανότατα θα απορροφηθούν από τον επόμενο επενδυτή. Οι επιδιώξεις του κεφαλαίου φανερώνονται και η  πολιτική της φτώχειας και της εκμετάλλευσης δείχνει για άλλη μια φορά τα δόντια της.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να δυναμώσουν τον αγώνα τους

Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ παραμένει ο δρόμος του αγώνα. Αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο και τους υπηρέτες του, ενάντια σε αυτούς που δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή και το μέλλον των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Αγώνας για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και κανένα εργασιακό δικαίωμα. Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημά τους και όχι να βρουν το δήθεν κατάλληλο πλάνο διαχείρισης. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αυτοί που θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Δεν έχουν κανένα λόγο να εκπονούν σχέδια διάσωσης, δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της συνδιαχείρισης. Το κεφάλαιο δεν έχει ανάγκη από σχέδια αλλά από κέρδη που αβγαταίνουν και πάντα σε βάρος των εργαζομένων.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ χρειάζεται να δυναμώσει. Με όπλο τις συλλογικές διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις, τις αποφάσεις αγώνα, να κάνει μαζικά και ανυποχώρητα βήματα, στο δρόμο της πάλης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την εργοδοσία, για την υπεράσπιση της δουλειάς και των αξιοπρεπών όρων ζωής. Ο αγώνας τους  χρειάζεται να έχει στο πλευρό του όλους τους εργαζόμενους, με αποφάσεις αλληλεγγύης και αγώνα  και από άλλους εργασιακούς κλάδους. Είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους, καθώς η επίθεση που βιώνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα το μέλλον που μας ετοιμάζουν. 

- ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

- OΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

- ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΜΕΝΗ    

- ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: