Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγία Όλγα

Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομείο αγια ολγαΜε βασικό θέμα την έλλειψη προσωπικού, τις προσλήψεις και την εντατικοποίηση της δουλειάς, έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο Αγ. Όλγα. Αιχμή είναι οι ελλείψεις γιατρών στο αναισθησιολογικό και το ακτινολογικό τμήμα, αλλά και ανάλογα προβλήματα σε οφθαλμολογικό και ωτορινολαρυγγολογικό. Καθόλου πρωτότυπο, θα λέγαμε, αφού στα δημόσια νοσοκομεία οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο, βασικά με επικουρικό και εργαζόμενο με ελαστικές μορφές απασχόλησης προσωπικό. Τόσο σε γιατρούς όσο και σε νοσηλευτές και διοικητικούς. Όσο για τους μονίμους, ακόμη και προηγούμενες προκηρύξεις θέσεων "παγώνουν" ή και παίρνονται πίσω, όπως αποκαλύφθηκε.

Την Τετάρτη 22/1 έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων στο προαύλιο του νοσοκομείου, όπου τέθηκαν τα ζητήματα σε μια λογική συμπόρευσης των σωματείων των υγειονομικών με τους φορείς της περιοχής. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα μαζική κατέληξε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση. Με βασικό επιχείρημα το ότι είναι πρόσφατη η τοποθέτηση του διοικητή, και σε μια εμφανή προσπάθεια να κερδίσει χρόνο, η διοίκηση θέλησε να δώσει την εντύπωση ότι έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο διοικητή και υποδιοικήτριας έδειξαν πλήρη σύμπνοια.

Απ’ την άλλη, η συνδικαλιστική ηγεσία, για άλλη μια φορά, πραγματοποιεί –κάτω απ’ τη πίεση των προβλημάτων­– “λελογισμένες κινήσεις” για να βγει απ’ την υποχρέωση και να επιβεβαιώσει το γνωστό της ρόλο. Έτσι, έχει προγραμματίσει μια παράσταση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ την Παρασκευή 24/1 και “κορύφωση” (;;;!!!) στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την ερχόμενη Τρίτη 28/1.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που έχουν ευθύνη για την καθημερινή χειροτέρευση των όρων ζωής και δουλειάς τους, αφού υπονομεύουν κάθε προσπάθεια μαζικοποίησης και γενίκευσης των αντιστάσεων, χρησιμοποιώντας την πλειοψηφική τους θέση σε σωματεία, ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ. Σπέρνουν την απογοήτευση και φορτώνουν τις δικές τους ευθύνες στους εργαζόμενους.

Μόνο οι ίδιοι οι υγειονομικοί με την πάλη τους μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σ’ όλες τις ειδικότητες, ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης. Με τον τρόπο αυτό θα αποκαλύψουν πόσο κοντά ποδάρια έχουν οι “υποσχέσεις”, τόσο αυτών που υλοποιούν την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, όσο και αυτών που εξακολουθούν να παίζουν παιχνίδια στη πλάτη τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: