Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ!

Το σύστημά τους δολοφονεί!

Η «ανάπτυξή» τους και η κερδοφορία τους είναι βαμμένες με το αίμα της εργατικής τάξης


Ένας ακόμη εργάτης σκοτώθηκε σε ώρα εργασίας. Μια ακόμη απόδειξη ότι στις συνθήκες εργασίας που επιβάλλει ο σύγχρονος «εργασιακός μεσαίωνας», η ζωή των εργατών και των εργαζομένων δεν κοστίζει και πολύ. Αντίθετα, αξίζει να θυσιαστεί στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου

Το πρωί της Τετάρτης, ο 55χρονος Γιώργος Ψαρράς έπεσε νεκρός στην αίθουσα χαλυβουργίας στη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη που έγινε αισθητή σε όλο το χώρο του εργοστασίου και στη γύρω περιοχή. Το συγκεκριμένο δυστύχημα δεν είναι αποτέλεσμα της «κακιάς της ώρας», όπως θα τρέξουν να μας πείσουν οι ιθύνοντες. Είναι μια ακόμη τραγική απόδειξη πως το εργοστάσιο έχει απαξιωθεί πλήρως τον τελευταίο καιρό, με ευθύνη όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, που θέλουν να την οδηγήσουν σε λουκέτο ή σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν κάτω από άθλιες συνθήκες, σε εντατικοποιημένους ρυθμούς και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Δεν ήταν τυχαίο ότι μόλις μερικούς μήνες πριν, τον Ιούλιο, ένας ακόμη εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο στη ΛΑΡΚΟ, χτυπημένος από γερανό. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγγελθεί μια σειρά ακόμη εργατικά «ατυχήματα» στο χώρο της ΛΑΡΚΟ.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστική η ανακοίνωση του Κ. Χατζηδάκη, αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών, που δεσμεύονται τάχα να διερευνήσουν τα αίτια και να αποδώσουν ευθύνες. Λες και δεν είναι η δική τους υπογραφή που έχει μπει κάτω από μια σειρά δολοφονίες συναδέλφων, σε δεκάδες χώρους δουλειάς, συνέπεια της αντεργατικής πολιτικής τους! Λες και με το νέο νομοσχέδιο που ψήφισαν, δεν έρχονται να παγιώσουν τον «εργασιακό μεσαίωνα» που μετατρέπει τους εργασιακούς χώρους σε πραγματικά κάτεργα! Όσο και αν ξεδιάντροπα προσπάθησαν να ρίξουν τις ευθύνες στους 5 εργαζόμενους στη νικελοβιομηχανία και τον τεχνικό ασφαλείας  της επιχείρησης, που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για πρόκληση έκρηξης και ανθρωποκτονίας, η πραγματική ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία ως το πρωί της Παρασκευής και καταγγέλλουν το νέο εργοδοτικό έγκλημα, όπως και μια σειρά Σωματεία του κλάδου. Ταυτόχρονα, προειδοποιούν τους ιθύνοντες να μην προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν το τραγικό συμβάν για επιτάχυνση των εξελίξεων σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει με τη λειτουργία του εργοστασίου. Τέλος, στις ανακοινώσεις τους απαιτούν μέτρα προστασίας και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ώστε να μη θρηνήσουν κι άλλο νεκρό συνάδελφο.

                                          ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: