Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Τετάρτη 6/11: Κινητοποίηση Συμβασιούχων σε Δασαρχεία και δασικές υπηρεσίες


Με αρκετή μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική κινητοποίηση των συμβασιούχων σε Δασαρχεία και δασικές υπηρεσίες την Τετάρτη 6/11 έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά από κάλεσμα σε στάση εργασίας της ΟΣΕΑΔΕ και με τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβασιούχων. Αφορμή η λήξη 5066 συμβάσεων εργαζομένων στα "κοινωφελή" προγράμματα Πυροπροστασίας του ΟΑΕΔ στις 15 του Νοέμβρη. Χαρακτηριστική της κατεύθυνσης τσακίσματος κάθε δικαιώματος που συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν και η δήλωση του Υφυπουργού Οικονόμου, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων, ότι δεν θα υπάρξει παράταση μιας και περιμένουν κι άλλοι άνεργοι να δουλέψουν. 
Έγινε ξεκάθαρο για άλλη μια φορά πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από "συζητήσεις" και ότι ο μόνος τρόπος να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην μόνιμη και σταθέρη δουλειά είναι ο δρόμος του αγώνα. 
Με την κατεύθυνση της οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα παρέμβηκε και η Ταξική Πορεία, με την παρακάτω προκήρυξη: 


        ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, 

στις 15/11 λήγουν οι συμβάσεις των 5066 «ωφελούμενων» συμβασιούχων που προσλήφθηκαν το καλοκαίρι του ‘18 στα «κοινωφελή Προγράμματα για την πυροπροστασία» του ΟΑΕΔ. Για άλλη μια φορά, οι δασεργάτες, δασοπόνοι, δασολόγοι, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απόλυση και την ανεργία. Αντιλαμβανόμαστε, πλέον, στην πράξη, ότι η 8μηνη παράταση ήταν ένα προεκλογικό παιχνίδι εντυπώσεων και, ότι για την εκάστοτε κυβέρνηση, είμαστε εργαλεία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να πεταχτούν στα σκουπίδια. Ήδη, δόθηκε η κατεύθυνση της κυβέρνησης της ΝΔ, με την απόλυση των 100 συναδέλφων μας στο κτηματολόγιο, στις 19/8. 

Γίνεται πια φανερό ποια είναι η «ωφέλεια» των κάθε λογής «κοινωφελών προγραμμάτων» και ποιον ωφελούν στην πραγματικότητα. Χρησιμοποιούν την πίεση που προκαλεί η ανεργία και οι συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης που έχουν διαμορφώσει για το λαό, ώστε να μας εξωθήσουν στο να αποδεχτούμε τον «εργασιακό μεσαίωνα» που μας έχουν ετοιμάσει. Ανακυκλώνουν τις μακρόχρονες περιόδους ανεργίας μας με μικρά διαλείμματα δουλειάς και πρέπει να πούμε κι ευχαριστώ, λες και δεν είναι δικαίωμά μας να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρεπείς όρους. Για το σύστημα είμαστε αναλώσιμοι, όπως και οι χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι σε μια σειρά εργασιακούς χώρους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις συμβάσεις χωρίς δικαιώματα και τους μισθούς πείνας. 

Όπως όλοι γνωρίζουμε, κατά τη διάρκεια της δουλειάς μας, ήρθαμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα, από τις ελλείψεις εργαζομένων, τον ελλιπή υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την έλλειψη ατομικών μέσων ασφαλείας μέχρι και τους λάθος κωδικούς ασφάλισης, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να έχουν πρόβλημα στη λήψη εποχιακού επιδόματος και στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη συνεχή τρομοκράτηση «μην κινητοποιηθείτε, γιατί δε θα παραταθούν οι συμβάσεις σας», ώστε να μας φιμώσουν και να μας διασπάσουν στη διεκδίκηση αυτονόητων δικαιωμάτων. 

Κόντρα στην προσπάθεια τρομοκράτησής μας, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά! Δεν πρέπει να σκύψουμε υποτακτικά το κεφάλι στις ορέξεις τους! Και γι’ αυτό, δεν αρκούν οι συμβολικές κινήσεις, ούτε είναι απάντηση οι επερωτήσεις στη Βουλή, εκεί οπού ψηφίζονται τα μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές μας σχέσεις. Αν δεν πάρουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας, κανένας δε θα το κάνει για μας. Μαζί με το συνάδελφό μας, αλλά και με τους χιλιάδες άλλους συμβασιούχους που υφίστανται την ίδια εργασιακή βαρβαρότητα με μας, να αντισταθούμε μαζικά! Χρειάζεται να επιστρέψουμε στα συλλογικά μας όργανα, να εμπιστευτούμε τις διαδικασίες μας και να τις κάνουμε δικό μας εργαλείο, όπου θα πάρουμε αποφάσεις αγώνα. Οργανωμένα και ανυποχώρητα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί.

- Καμία απόλυση συναδέλφου. 
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. 
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα. 

                                 TΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: