Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

ΑΘΗΝΑ: Ρεπορτάζ από την εργατική συγκέντρωση και πορεία



Αρκετά μαζική ήταν η σημερινή συγκέντρωση και πορεία εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Ταξική Πορεία με μαζικό μπλοκ και παλμό, καταγγέλλοντας την αντεργατικη πολιτική της κυβέρνησης, το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει, αλλά και την προσπάθεια ασφυκτικού κρατικού ελέγχου της ζωής και της δράσης των σωματείων.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε στο χώρο της συγκέντρωσης για το ζήτημα των "πραγματικών δικαιούχων" που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στα σωματεία, και την ανάγκη να παρθούν μαζικές πρωτοβουλίες ενάντια σε αυτήν την προκλητική κυβερνητική απαίτηση.


Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Αθήνας, έκαναν στάση έξω από το υπουργείο Εργασίας και συνέχισαν περνώντας έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ, για να καταλήξουν στα Προπύλαια.

Ο σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Σωματείο Μεταφραστών-Επιμελητών-Διορθωτών ήταν μερικά από τα σωματεία που διοργάνωσαν και  συμμετείχαν στη συγκεντρωση.

Ως Ταξική Πορεία έχουμε σοβαρές διαφωνίες με πτυχές που αφορούν τη συμπόρευση αυτών των σωματείων, αλλά και το κοινό τους κάλεσμα για απεργία στις... 19 Μαρτίου 2020! Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι στο πλαίσιο αυτό κινούνται μια σειρά αγωνιστών συνδικαλιστών με τους οποίους μπορεί να επιδιωχθεί κοινός βηματισμός σε μια σειρά ζητήματα, όπως εξάλλου έχει γίνει και πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέξαμε να συμμετέχουμε στη σημερινή συγκεντρωση, συν το γεγονός ότι -απ' ό,τι φαινεται- οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες φέτος δεν σκοπεύουν να κάνουν ούτε καν τις εθιμοτυπικές απεργίες για τον προϋπολογισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: