Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Υγειονομικοί: Απεργία Τετάρτη 27 Νοέμβρη

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019

Η κατάσταση στα νοσοκομεία χειροτερεύει καθημερινά για εργαζόμενους και ασθενείς. Υλικοτεχνική υποδομή ανύπαρκτη, προσωπικό που δεν επαρκεί στο ελάχιστο για να καλύψει τις ανάγκες και η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει απολύσεις. Ξεκινά με τους επικουρικούς γιατρούς και θα συνεχίσει. 1100 επικουρικοί γιατροί είναι στον αέρα, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στη φύλαξη με ατομικές συμβάσεις, επίσης. Οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ πήραν προφορική δέσμευση για παράταση των συμβάσεών τους και της ομηρίας τους για ένα χρόνο ακόμη. Μετά;

Οι δύο χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που εξήγγειλε απ’ ό,τι φαίνεται θα ακολουθήσουν την τύχη των προσλήψεων που υποσχόταν κάθε τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά κι αν προχωρήσου,ν δεν επαρκούν στο ελάχιστο να καλύψουν όσους συνταξιοδοτούνται και βέβαια τις ανάγκες.



Παράλληλα η κυβέρνηση μεθοδεύει το κλείσιμο νοσοκομείων. Μόνο έτσι μπορούμε να ερμηνεύσουμε την απόπειρα κλεισίματος της πτέρυγας Μπόμπολα του Αμαλία Φλέμινγκ με το πρόσχημα της «φιλοξενίας» ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Επιπλέον τα μηνύματα ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων, είτε κατά τμήματα, είτε με τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, είτε με ΣΔΙΤ αυξάνουν, με τον ΠΙΣ και άλλους «επιστημονικούς φορείς» να παίζουν το ρόλο του λαγού, δοκιμάζοντας αντιδράσεις. Όλα αυτά θα έχουν σημαντικές αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις εργασίας και στους μισθούς μας. Μην ξεχνάμε και τις προεκλογικές δηλώσεις Μητσοτάκη, υγειονομικοί υπάλληλοι του δημοσίου να εργάζονται στις ιδιωτικές κλινικές από τις οποίες το δημόσιο θα αγοράζει υπηρεσίες!

Όλα αυτά δεν είναι καινούργια. Είναι συνέχεια της επίθεσης που έχει εξαπολύσει εδώ και χρόνια το σύστημα, υπό την αυστηρή εποπτεία των «θεσμών», στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, με βασικό στόχο την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ανασφάλεια και η εργοδοτική τρομοκρατία του ιδιωτικού τομέα πρέπει να μεταφερθεί και στο δημόσιο.

Μαζί με αυτά πάει και η συμπίεση του δικαιώματος του λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Οι απολύσεις θα σημάνουν χειρότερη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Τα χέρια τους τρίβουν, βέβαια, οι μεγαλοκαρχαρίες του ιδιωτικού τομέα, που περιμένουν εδώ και χρόνια να απολαύσουν το μεγάλο κομμάτι της πίτας που δημιουργεί η εγκατάλειψη των δημόσιων νοσοκομείων.

Και από κοντά, το φακέλωμα όλων των εργαζομένων και των σωματείων μας, οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες εξ αποστάσεως και μακριά απ’ τις Γενικές Συνελεύσεις, τα ΑΦΜ και τα «μητρώα πραγματικών δικαιούχων» με τα εξοντωτικά προσωποποιημένα πρόστιμα των 10.000 ευρώ, ο τρομοκρατικός ασφυκτικός κρατικός έλεγχος.

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, ωστόσο, το χαβά της. Συνεχίζει στην πεπατημένη που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Κινητοποιήσεις τηλεοπτικού τύπου, κατακερματισμό των εργαζόμενων, αποφάσεις για απεργίες με τους συναδέλφους στο περιθώριο. Τα σωματεία που ελέγχουν οι δυνάμεις που πλειοψηφούν σε αυτή δεν λειτουργούν καν, δεν πραγματοποιούν συνελεύσεις. Για την κρατική επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, κουβέντα!

Οι μόνοι που μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να σπάσουμε τις λογικές της ανάθεσης αλλά και την απογοήτευση είμαστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Να μετατρέψουμε την οργή και το φόβο σε μαζικό παρατεταμένο αγώνα. Να συμμετέχουμε ουσιαστικά στα σωματεία και τους αγώνες μας.

Να απαιτήσουμε:
-ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
-ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜ. ΕΠΙΔΟΜΑ!
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!
-ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: