Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Όχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το αντιδραστικό τερατούργημα που πίσω από τον μανδύα της «ανάπτυξης» κρύβει το «φαστ τρακ» ξεπούλημα της χώρας, τη μετατροπή περιοχών ολόκληρων σε εργασιακά γκέτο, αλλά και το ευθύ, ισοπεδωτικό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, των συλλογικών συμβάσεων, των σωματείων αλλά και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων ευρύτερα.
Μπροστά σε αυτόν τον οδοστρωτήρα που θα σημάνει ανοιχτό πόλεμο προς την οργανωμένη εργατική δράση και τα συνδικάτα η ανάγκη άμεσης, μαζικής και αποφασιστικής απάντησης είναι επιτακτική. Η απάντηση αυτή δεν μπορεί να είναι «της μιας ριξιάς» και προφανώς δεν μπορεί να περιμένει πότε θα πάει το νομοσχέδιο στη Βουλή για ψήφιση.
Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια των εργατοπατέρων σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα της χώρας (Κρήτη, Θράκη, Θεσσαλία κ.ά.), με «μπροστάρη» τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ, να υπονομεύσουν ανοιχτά τις απεργιακές αποφάσεις του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων εργατικών κέντρων για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη. Είναι τόσο προκλητικοί που αρχικά αντιπρότειναν απεργία... μία μέρα μετά, στις 25 του μήνα(!!!), ενώ αργότερα, αφού κατάλαβαν πόσο γελοία και αστήριχτη ήταν η διαφοροποίησή τους, έριξαν στο τραπέζι νέα ημερομηνία, τις 2 Οκτώβρη, μιας και –απ’ ό,τι φαίνεται– έλαβαν διαβεβαιώσεις για το πότε θα κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο.
Στόχοι όλης αυτής της κίνησης (σε συνδυασμό με μπόλικο αντικομμουνισμό) είναι:
1. Να αποδυναμώσει την απεργία στις 24/9, να σπείρει σύγχυση και αποπροσανατολισμό στους κόλπους της εργατικής τάξης και των εργαζομένων.
2. Να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο πάλης των εργαζόμενων χρονικά και τοπικά. Να αποσπάσει εργασιακούς χώρους και περιοχές που, με άλλοθι άλλη ημερομηνία κινητοποίησης, να δουλεύουν τη μέρα της απεργίας.
3. Να στείλει μήνυμα στο σύστημα και την κυβέρνηση ότι η συμβιβασμένη και υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία παραμένει σταθερά ενάντια στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά από “τα μέσα”.
4. Να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά ότι αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος μέσα στα συνδικάτα. Να παζαρέψει το ρόλο της στο νέο αντιδραστικό τοπίο που διαμορφώνεται και στα μελλούμενα στη ΓΣΕΕ.
5. Να ξαναχτυπήσει την έννοια της απεργίας ως δικαιώματος και κατάκτησης του εργαζόμενου λαού, να προσπαθήσει να την “ξεφτίσει” για άλλη μια φορά στις εργατικές και λαϊκές συνειδήσεις.
6. Να συνδράμει στο πέρασμα της νέας βάρβαρης αντεργατικής επέλασης που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαπολύσει πατώντας πάνω στο έδαφος που έστρωσε η ανάλογη του ΣΥΡΙΖΑ.
Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις αυτές και καλούμε τους εργαζόμενους να τις καταδικάσουν, δίνοντας ­–όπου μπορούν– μαζικά και αποφασιστικά τη μάχη της απεργίας την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, ως ένα πρώτο βήμα στο σκληρό αγώνα που πρέπει να δοθεί ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στη θέληση και στη δυνατότητα του κόσμου της δουλειάς και του μόχθου να οργανώνεται, να παλεύει, να αντιστέκεται και να διεκδικεί. Τους καλούμε να συμβάλουν στη συνέχιση και την κλιμάκωση αυτού του αγώνα, κόντρα στο σκηνικό διάλυσης και διάσπασης που κυριαρχεί στο εργατικό κίνημα και συντηρείται από πλαστά ερωτήματα του τύπου «ποιος θα φιγουράρει στην πρωτοκαθεδρία», «ποιος θα κομπάσει ότι ηγείται», «ποιος θα αναγνωριστεί από τα αστικά δικαστήρια ως νόμιμος εκπρόσωπος», «ποια πλατεία είναι πιο ‘ταξική’». Ερωτήματα πλαστά, πίσω από τα οποία κρύβεται η απροθυμία των συνδικαλιστικών ηγεσιών να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, να βάλουν τις βάσεις για τη δύσκολη αναμέτρηση που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη κόντρα στο κεφάλαιο που εφορμά και ισοπεδώνει δικαιώματα και κατακτήσεις.

Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: