Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Εργατικό Κέντρο Βόλου: Άθλιοι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί εργατοπατέρες! Άθλιοι απεργοσπάστες!

Εχθές Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη συνήλθε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου για να αποφασίσει -υποτίθεται- απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στην αντεργατική επέλαση της ΝΔ. Και ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχουν ήδη ανακοινώσει απεργία στις 24/9, η πλειοψηφία του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ ) προτείνει απεργία στις … 25/9 με την γελοία δικαιολογία ότι «τότε θα ψηφιστεί στην Βουλή».

Και επειδή οι μάσκες έχουν πέσει και έχει αποκαλυφθεί το αποκρουστικό τους πρόσωπο, αυτό του πράκτορα της κεφαλαιοκρατίας στις γραμμές του εργατικού κινήματος, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό την επομένη κιόλας μέρα, σήμερα δηλαδή, να καλέσουν νέα ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚΒ για την Δευτέρα 23/9 με προφανή σκοπό να αναιρέσουν την απόφαση για 25/9 και να την πάνε για 2/10 όπου σύμφωνα με τις «έγκυρες» πληροφορίες τους θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο στην Βουλή.


Αυτό το απεργοσπαστικό «γαϊτανάκι» της πλειοψηφίας του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ) σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους «κεντρικούς» εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος και Σία ) θέλει να τσακίσει το ηθικό των εργαζόμενων, να σπείρει την σύγχυση και την απογοήτευση, να τους κρατήσει στο περιθώριο, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει μία ολομέτωπη επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις και τον εργατικό συνδικαλισμό.

Δεν πρέπει να τους περάσει!

Οι εργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι του Βόλου πρέπει να απομονώσουν αυτούς τους θλιβερούς απεργοσπάστες και να πάρουν την υπόθεση της Οργάνωσης και του Αγώνα στα δικά τους χέρια. Πρώτο βήμα η μαζική συμμετοχή στην Απεργία της 24 Σεπτέμβρη ενάντια στην αντεργατική επέλαση κυβέρνησης - ξένου και ντόπιου κεφάλαιου.

Βόλος 20/09/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: