Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της Ταξικής Πορείας για τα «εργατικά ατυχήματα»

Η Ταξική Πορεία στη Θεσσαλονίκη, μετά και από το τελευταίο «εργατικό ατύχημα»-εργοδοτικό έγκλημα, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας ακόμη εργάτης, αυτή τη φορά σε κατασκευαστική εταιρεία στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, πήρε την πρωτοβουλία να απευθύνει το παρακάτω κάλεσμα σε εργατικές συλλογικότητες και σχήματα της πόλης για την διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και διαδήλωσης, σαν την ελάχιστη απάντηση από τη μεριά των αγωνιστικών εργατικών σχημάτων και συλλογικοτήτων:

«Συναγωνιστές, πληθαίνουν τα "εργατικά ατυχήματα" κάτω από το βάρος των εξαντλητικών ωραρίων και της ξέφρενης εντατικοποίησης, της ανάγκης των εργαζομένων για δύο και τρεις δουλειές για να συμπληρώσουν τα μεροκάματα της πείνας, ενώ η εργοδοσία και το κεφάλαιο βγαίνουν λάδι χρησιμοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει γιγαντωθεί την προηγούμενη δεκαετία. Φανερή είναι η στήριξη που παρέχει σ' αυτή τη βάρβαρη κατάσταση και η σημερινή κυβέρνηση με την συνέχιση από μέρους της της αντιλαϊκής- αντεργατικής πολιτικής, της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ. Παράλληλα οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων με την πολιτική τους της ταξικής συνεργασίας βάζουν κι αυτοί πλάτη στην συνέχιση και την κλιμάκωση της εργασιακής βαρβαρότητας. Δεν πρέπει από τη μεριά του εργατικού και λαϊκού κινήματος αυτή η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση να μείνει αναπάντητη.

Η Ταξική Πορεία σας προτείνει ώστε η παραπάνω τοποθέτηση να αποτελέσει ένα κοινό μίνιμουμ κάλεσμα για μια συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, της οποίας το κεντρικό σύνθημα θα μπορούσε να είναι:

Τα "εργατικά ατυχήματα" είναι δολοφονίες της εργοδοσίας, του κεφαλαίου και της κυβερνητικής πολιτικής.
Η δική μας πάλη μοναδικός φραγμός στη βαρβαρότητα.

Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΚΑΜΑΡΑ στις 12:00 το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, και ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ με στάση μπροστά από το Κόκκινο Σπίτι και κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.»

Επίσης η Ταξική Πορεία, πρότεινε πως στην περίπτωση αδυναμίας να καταληχθεί έστω και αυτό το μίνιμουμ κάλεσμα, να διερευνηθεί εναλλακτικά η δυνατότητα μιας τέτοιας συγκέντρωσης και πορείας με ξεχωριστά καλέσματα.
 Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, συμμετοχή στην συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας έχουν δηλώσει η ΛΑΝΤΖΑ (Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό – Τουρισμό), η GENERATION 400 (συλλογικότητα νέων ανέργων και εργαζομένων) και η ΕΡΓ.Α.Σ. που επιπρόσθετα δήλωσε και την συμφωνία στο μίνιμουμ κάλεσμα που τους απευθύναμε.
Η Ταξική Πορεία προγραμματίζει ήδη μοιράσματα προκήρυξης σε χώρους δουλειάς και αφισοκολλήσεις για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης-διαδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: