Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Απεργούμε κόντρα σε κυβέρνηση-κεφάλαιο- εργατοπατέρες

Με βάση τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις απεργίες στις 14 και τις 28 οι εργαζόμενοι βρίσκονται παροπλισμένοι μπροστά στο βάρος της επίθεσης και την κατάσταση του εργατικού κινήματος. Η επιλογή της ΓΣΕΕ να εκφράζει το κεφάλαιο και όχι τους εργαζόμενους έχει αναβαθμιστεί καιρό τώρα και η πρόσφατη Κοινωνική Συμμαχία είναι επί της ουσίας Συμμαχία των εργατοπατέρων με τα αστικά στρώματα, απέναντι στους εργαζόμενους και την εργατική τάξη. Η απεργία που προκηρύχθηκε στις 28/11 πρέπει να γίνει μια απεργία στην οποία οι εργαζόμενοι θα γυρίσουν την πλάτη τους στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και την Κοινωνική Συμμαχία. Το ουσιαστικό πρόβλημα που τίθεται είναι ότι οι εργαζόμενοι και η εργατική τάξη που καλούνται να απεργήσουν σήμερα είτε δεν πιστεύουν ότι έχει νόημα να απεργήσουν είτε εάν θέλουν να απεργήσουν δεν το κάνουν, υπό το βάρος των συσχετισμών που υπάρχουν στους εργασιακούς χώρους. Πιέσεις που σε καμία περίπτωση δεν νιώθει ο Παναγόπουλος και η καλοπληρωμένη κλίκα του μπροστά στις απεργίες που καλούν. Αντίθετα αυτοί τον μισθό τους θα τον πάρουν και με το παραπάνω και καμία κόντρα δεν θα δώσουν γιατί καλά καλά δεν δουλεύουν. Η εργατική τάξη στενάζει όμως κάτω από το βάρος της επίθεσης και αυτό που έχει ανάγκη είναι προοπτική και διέξοδο.
Στις 28 και τις 14 Νοέμβρη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να απεργήσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους, να απεργήσουμε κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης ιμπεριαλιστών για Συλλογικές Συμβάσεις και ενάντια στους προϋπολογισμούς πείνας που ψηφίζουν. Να απεργήσουμε κόντρα στο μακρύ χέρι του συστήματος στα σωματεία και τις ομοσπονδίες, τους εργατοπατέρες και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές.
Να απεργήσουμε ενιαία και μαζικά κόντρα στην διασπαστική αντίληψη του ΠΑΜΕ η οποία θέλει να εγκλωβίσει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων σε προτάσεις νόμου στη βουλή  που υποστέλλουν την όποια αγωνιστική και αντι-συμβιβαστική διάθεση των εργαζομένων.
Να απεργήσουμε γιατί τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, αν η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι πάρουν την υπόθεση του αγώνα και της οργάνωσης των σωματείων τους στα χέρια τους.

Γ.Δ. εργάτης στη βιομηχανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: