Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Ψήφισμα του Σωματείου εργαζομένων στο ΤΕΕ για τις απολύσεις στην Plegmanet

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ   

Οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ καταγγέλλουμε την άδικη και εκδικητική απόλυση του Συναδέλφου Ν.Ν. από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας Plegmanet , η οποία έχει αναλάβει τις τηλεφωνικές πωλήσεις της Wind. Η εταιρεία το τελευταίο διάστημα έχει απολύσει δεκάδες εργαζόμενους με πρόσχημα την αποδοτικότητα τους στις πωλήσεις. Στηριζόμενη στην βαρβαρότητα των μνημονίων αλλά και στην ανυπαρξία σωματείου στην εταιρεία, έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους της έναν εργασιακό μεσαίωνα με μισθούς πείνας, μερική απασχόληση, υπερωρίες και ψυχολογική πίεση (που μπορεί να φτάσει μέχρι και στο σημείο παραίτησης) για να πουλάει ο εργαζόμενος περισσότερο. Ο συνάδελφος, που δούλευε εξήμισι μήνες στην εταιρεία, μετά τη λήξη της βάρδιάς του στις 5/9, καλέστηκε στο γραφείο από τον προϊστάμενο ο οποίος του ανακοίνωσε την απόλυσή του. Πρόφαση, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, ήταν η αποδοτικότητά του στις πωλήσεις.


Η αξιολόγηση που εφαρμόζεται και στην Plegmanet δημιουργεί το έδαφος για την απαξίωση των εργαζόμενων και τις απολύσεις. Παράλληλα αυτή η «αξιολόγηση» ήταν απλά το πρόσχημα για να καλυφθεί η πραγματική αιτία της απόλυσης που συνίσταται στο ότι ο συνάδελφος Ν.Ν., μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, είχε απεργήσει στην πανεργατική απεργία στις 17 Μάη δημιουργώντας "κακό προηγούμενο" στην επιχείρηση. Μάλιστα ήταν ο τελευταίος από τους τρεις εργαζόμενους που απολύθηκε μιας και η εργοδοσία είχε ήδη "φροντίσει" να απολύσει και τους άλλους δύο: η μία συναδέλφισσα απολύθηκε δύο μέρες μετά την απεργία(!) και ο δεύτερος συνάδελφος είκοσι μέρες μετά (δύο μέρες πριν κλείσει χρόνο, ώστε να μην πάρει αποζημίωση)!

Η απόλυση του Ν.Ν. ήταν η τιμωρία για όποιον παλεύει για τα δικαιώματά του. Η προσπάθεια της εταιρείας να περάσει τις απολύσεις σαν «δίκαιες» και «φυσιολογικές», και να παρουσιάσει το δικαίωμα στην δουλειά σαν κάτι που εξαρτάται από την αποδοτικότητα (αξιολόγηση) των εργαζόμενων και από τις ορέξεις του εργοδότη, δεν πρέπει να περάσει. Οι απολύσεις έχουν σαν στόχο την πλήρη υποταγή των εργαζομένων στην εργοδοσία, να δουλεύουν με άθλιες συνθήκες εργασίας υπό την πίεση και τον φόβο της απόλυσης, για αυτό πρέπει να βρουν απέναντι τους αγωνιστική απάντηση.

        ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
        ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PLEGMANET
        ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
        ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: