Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Κυκλοφορεί η εφημερίδα της Ταξικής Πορείας



Με στόχο την αναβάθμιση της παρέμβασής της και τη μονιμότερη επαφή με χώρους δουλειάς και κλάδους εργαζομένων, η Ταξική Πορεία ξανακυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες την εφημερίδα της.
Πρόκειται για ένα νέο, ελπιδοφόρο ξεκίνημα, το οποίο -παρά τις δυσκολίες που το συνοδεύουν (κυρίως οικονομικές, αλλά και πολιτικής του στήριξης)- επιδιώκει να βρει τη συνέχειά του κι ένα ρυθμό όσο το δυνατό πιο πυκνό.

Όπως είναι φανερό, στόχος αυτής της έκδοσης δεν είναι να καλύψει την τρέχουσα επικαιρότητα. Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε μία αρκετά συχνή έκδοση. Αυτό που επιδιώκει -σε πρώτη φάση, τουλάχιστον-είναι να τοποθετηθεί σε πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που μπαίνουν στα πλαίσια του εργατικού κινήματος, να αντιπαρατεθεί στις αστικορεφορμιστικές απόψεις που κυριαρχούν, να προβάλει θέσεις και απόψεις που προωθούν την υπόθεση της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, κόντρα στο κλίμα απομαζικοποίησης και διάλυσης που έχει επικρατήσει και στην ηττοπάθεια που γεννά στις εργατικές συνειδήσεις.

Σημαντικό στοιχείο -που θα δώσει άλλη πνοή και ζωντάνια- αποτελεί η εμπλοκή στην έκδοση της εφημερίδας όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων, μελών και φίλων της Ταξικής Πορείας. Είναι και αυτό ένα στοιχείο απαραίτητο για το ανέβασμα του επιπέδου της παρέμβασης της Ταξικής Πορείας αλλά και της καλύτερης συγκρότησης των σχημάτων της.

Σε αυτό το φύλλο, περιλαμβάνονται αρκετά άρθρα, μεταξύ των οποίων για την απεργία των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, για τα εργατικά «ατυχήματα», για την επίθεση που ετοιμάζεται ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, για τη νεολαία και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και άρθρα για συγκεκριμένους εργασιακούς κλάδους όπως το εμπόριο, ο επισιτισμός και το Δημόσιο.
Μια ιδιαίτερη πρόκληση για την επανέκδοση της εφημερίδας της Ταξικής Πορείας αποτελεί η οικονομική στήριξη της έκδοσης, καθώς η εφημερίδα διατίθεται δωρεάν. Ωστόσο, η εκτίμηση είναι ότι και αυτή η πρόκληση θα απαντηθεί με τον καλύτερο και ουσιαστικότερο τρόπο.

Όσοι δεν το έχουν πάρει μπορούν να το δουν και να το κατεβάσουν από εδώ ή από επιλέγοντας την αντίστοιχη εικόνα στην πλαϊνή στήλη του μπλογκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: