Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Να μην περάσουν οι απολύσεις στην Froneri- Nestle

Καταγγέλλουμε τις άδικες απολύσεις
Να δικαιωθεί ο αγώνας των εργαζομένων για το δικαίωμά τους σε πλήρης και σταθερή εργασία!

Στο κλείσιμο του εργοστασίου της Froneri, θυγατρικής της Nestle, στον Ταύρο προχωρά η διοίκηση του. Ενώ σε μια κίνηση διάσπασης των εργαζομένων, φορώντας το δήθεν κοινωνικό της προσωπείο, οδηγεί σε “εθελούσια” έξοδο 102 εργαζομένους με ευνοϊκούς όρους, την ίδια στιγμή που δεν έχει κανένα πρόβλημα να ρίξει στον καιάδα της ανεργίας 200 εποχιακούς. Πρόφαση, η ζημιογόνος λειτουργία του εργοστασίου και οι δυσμενείς συνθήκες στην αγορά και το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.

Η ακόρεστη δίψα των αφεντικών για κέρδος σημαίνει μειώσεις μισθών, ελαστικά ωράρια, εντατικοποίηση και όταν αυτά δεν φτάνουν το λουκέτο έρχεται να εξασφαλίσει την κερδοφορία, μιας και η παραγωγή θα συνεχιστεί, αλλού βέβαια. Από τη μεριά τους αυτό είναι το “δίκαιο” και φυσικά έχουν όλο το νομικό οπλοστάσιο με το μέρος τους, μιας και έχουν φροντίσει για αυτό οι κυβερνήσεις τους. Όπως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως άξιος συνεχιστής του έργου των προηγούμενων, που σύμφωνα με τις εντολές των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, προχωράει στην κατάργηση κάθε εναπομείναντος εργασιακού δικαιώματος. Εξασφαλίζονται έτσι οι όροι ώστε οι εργοδότες να μπορούν να φέρονται στην εργατική τάξη σαν να είναι ένα εργαλείο, να την χρησιμοποιούν για όσο διάστημα και όπως τους βολεύει, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη- δεκάδες είναι άλλωστε και οι εργοδοτικές δολοφονίες το τελευταίο διάστημα, όπου δεν τιμωρήθηκε κανείς. Αυτή είναι η ανάπτυξη που τάζει η κυβέρνηση και η επιχειρηματικότητα που ονειρεύονται οι επιχειρηματίες, θυσίες για τον λαό και τους εργαζόμενους από τη μία, κέρδη και προνόμια για το κεφάλαιο από την άλλη.
Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να συμμεριστούν τις δυσκολίες που επικαλείται η εργοδοσία, καθώς σε βάρος τους πλούτιζε τόσα χρόνια, τον δικό τους ιδρώτα έκλεβε και τώρα ζητάει και τα ρέστα- στερώντας τους το δικαίωμα στην εργασία. Το κλείσιμο του εργοστασίου σημαίνει ακριβώς αυτό, πως το σύνολο των εργαζομένων θα έρθει αντιμέτωπο με τον εφιάλτη της απόλυσης. Γιατί και οι αποζημιώσεις που μοιράζει η εργοδοσία, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στάχτη στα μάτια προκειμένου να συγκαλύψει το δρόμο προς στην ανεργία και την εξαθλίωση. Αντίθετα μόνο μέσα από τον συλλογικό αγώνα, όλοι οι εργαζόμενοι, μόνιμοι/εποχιακοί/εργολαβικοί, θα πρέπει να αντισταθούν στα σχέδια της εργοδοσίας και να προτάξουν τις ανάγκες τους- να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αμέριστη ταξική μας αλληλεγγύη στους εργαζομένους της Froneri. Ο δίκαιος αγώνας τους πρέπει να βρει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλου του εργατικού κινήματος ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και την ανεργίας, την πολιτική της εξάρτησης και της ερημοποίησης, που γκρεμίζει κατακτήσεις δεκαετιών, που επιβάλλει τη μαζική εξαθλίωση των εργαζόμενων, των άνεργων, του λαού και καταστρέφει το παρόν και το μέλλον τους.

Να μην περάσουν οι απολύσεις!

Αντίσταση στον εργασιακό μεσαίωνα!

Διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς όρους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: