Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ψήφισμα εναντια στις απολύσεις στην PlegmaNet απο το ΣΕΛΜΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Ν.Ν από το τηλεφωνικό κέντρο της Plegma Net η οποία έχει αναλάβει τις τηλεφωνικές πωλήσεις της Wind. Ο συνάδελφος εργαζόταν στην εταιρεία για εξίμισι μήνες με σύμβαση αορίστου χρόνου (δίνουν τέτοια αντί για μηνιαίας για να μπορούν να απολύουν και πριν το μήνα). Στις 05 Σεπτεμβρίου και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση/παρατήρηση τον απέλυσαν με αιτιολογία την χαμηλή του απόδοση.

Ο πραγματικός λόγος της απόλυσης όμως είναι η συμμετοχή του Ν.Ν. στην Γενική Απεργία της 17ης Μαΐου μαζί με δυο συναδέλφους. Μάλιστα η εργοδοσία είχε ήδη απολύσει και τους άλλους δύο: τη πρώτη συναδέλφισσα δύο μέρες μετά την απεργία(!) και τον δεύτερο συνάδελφο είκοσι μέρες μετά (δύο μέρες πριν κλείσει χρόνο, ώστε να μην πάρει αποζημίωση)! Η απόλυση του Ν.Ν. ήταν η τιμωρία για όποιον παλεύει για τα δικαιώματά του. Παράλληλα, θέλει να στείλει και μήνυμα τρομοκράτησης και υποταγής προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους


Βασισμένη πάνω στους ξεδιάντροπα εργοδοτικούς νόμους  αλλά και στην ανυπαρξία σωματείου, η εταιρεία έχει τους εργαζόμενους  της σε συνεχή ψυχολογική πίεση για να πουλάει ο εργαζόμενος περισσότερο και βάζει μη εφικτούς στόχους απόδοσης, για να μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους απολύει. Όταν η εταιρεία κρίνει ότι ο εργαζόμενος δεν είναι «αποδοτικός» ή τους κοστίζει ακριβά (θεμελιώνει δικαίωμα αποζημίωσης κτλ) τον απολύει, και πάει στον επόμενο.

Απαράδεκτη και άξια καταγγελίας είναι επίσης και η στάση της Επιθεώρησης Εργασίας η οποία, ουσιαστικά, πήρε το μέρος της εργοδοσίας, καθώς αρνήθηκε αρχικά ακόμη και να καταγράψει την καταγγελία του συναδέλφου, θεωρώντας ότι είναι στην ευχέρεια του εργοδότη να απολύει για οποιονδήποτε λόγο και όποτε θέλει χωρίς κανένα κόστος.

Η εργοδοσία θέλει εργαζόμενους φοβισμένους, με σκυμμένο το κεφάλι, ελαστικούς για να δουλεύουν υπερωρίες και Σάββατα με κουπόνια, με μερική απασχόληση (τετράωρα, πεντάωρα, εξάωρα) δίνοντας πενιχρούς μισθούς. Μα πάνω από όλα θέλουν εργαζόμενους απομονωμένους, γιατί γνωρίζουν πως μόνο αν παλέψουμε συλλογικά μπορούμε να διεκδικήσουμε
  
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, κάθε σωματείο, συλλογικότητα και ανένταχτο αγωνιστή να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας για να μην περάσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι απολύσεις.


•       ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PLEGMANET
•       ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ Ν.Ν.
•       ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


                  Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γ. Γραμματέας

                 Σπύρος Ρεβύθης                                                 Θανάσης Τζίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: