Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στη Vodafone

Την προηγούμενη Παρασκευή η εταιρία προχώρησε στην απόλυση
(μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασης) σε συνάδελφοπου εργαζόταν στην εταιρία στο τηλεφωνικό κέντρο του Φαλήρου ο οποίος ήταν ενοικιαζόμενος από την Manpower. Ο συνάδελφος ήταν ενεργό μέλος του σωματείου και είχε συνδικαλιστική δράση. Την Δευτέρα (3/7), κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας πουείχε αποφασιστεί και ενώ πραγματοποιούταν συνέλευση στο κτήριο του Φαλήρου για το ζήτημα της άδικης απόλυσης του συναδέλφου, η εταιρία προχώρησε σε ακόμη μια απόλυση, χωρίς να ανανεώσει πάλι τη σύμβαση συναδέλφισσας, ειδοποιώντας την μάλιστα μέσω τηλεφώνου...
Για τη Vodafone είναι ξεκάθαρό πως όλοι μας είμαστεφτηνοί και αναλώσιμοι. Τα ήδη χαμηλά μεροκάματά μας, τους φαίνονται ασύμφορα και εμείς οι ίδιοι είμαστε ανακυκλώσιμοι με συμβάσεις λίγων μηνών. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι απολύσεις από την πλευρά της Vodafone και των εταιριών ενοικίασης είναι άδικες και καταχρηστικές και έχουν εκδικητικό χαρακτήρα. Προσπαθούν να αποτρέψουν την συνδικαλιστική δράση και να εμποδίσουν όποιον αγωνίζεται. Το «προσωπείο» κοινωνικής και οικογενειακής ευθύνης που διαφημίζει η Vodafone, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα άλλωστε, όταν προχωράει σε απολύσεις συναδέλφων για τη συνδικαλιστική τους δράση.
Να παρθούν άμεσα πίσω οι απολύσεις.
Να μην τρομοκρατηθούμε, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που απολύθηκαν άδικα και να παλέψουμε για την επαναπρόσληψή τους. Αυτές οι κινήσεις βάζουν στο στόχαστρο το δικαίωμα στον ελεύθερο, ανεξάρτητο από κράτος και εργοδοσία, συνδικαλισμό, το δικαίωμα στην απεργία και συνολικά τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Γνωρίζουν καλά ότι οι συλλογικοί αγώνες των εργαζομένων μπορούν να βάλουν φραγμό στις επιδιώξεις τους για απόλυτη εξαθλίωση, και ειδικά σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπου έχει κατοχυρωθεί η ύπαρξη και λειτουργία σωματείων.

● Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων.

● Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους.

● Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: