Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Εξαιρετικός, πολύ καλός, καλός, μέτριος, ανεπαρκής...

Προκήρυξη της Ταξικής Πορείας που μοιράζεται στο νοσοκομείο Αγία Όλγα ενόψει της γενικής συνέλευσης για το ζήτημα της αξιολόγησης.


 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ξανά προ των πυλών η αξιολόγηση. Αυτή την φορά οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι και καλή και αναγκαία.

Ας μην γελιόμαστε! Η αξιολόγηση είναι βασικό εργαλείο για να δομηθεί το νέο δημόσιο που έχει προσδιοριστεί μέσα από τα μνημόνια και με περισσό ζήλο εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις.  Πρώην και νυν. Γι’ αυτό το λόγο και αυτή, όπως και η προηγούμενη και κάθε άλλη αξιολόγηση, δεν οδηγεί στην επιβράβευση της πλειονότητας των εργαζόμενων που καθημερινά δίνουν έναν τεράστιο αγώνα αλλά ούτε και στην βελτίωση των δομών και παρεχόμενων υπηρεσιών.

Συνδέεται άμεσα με:
  • Συγχωνεύσεις –καταργήσεις  αλλά και ιδιωτικοποιήσεις μονάδων και τμημάτων - βλέπε Αξιολόγηση δομώ 
  • Με καινούργιους οργανισμούς και την μείωση των οργανικών θέσεων προκύπτει η υποχρεωτική κινητικότητα όπου υπάρχουν ανάγκες 
  • Εντατικοποίηση και πειθάρχηση 
  • Μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση ή υποβιβασμός και για όσους πάρουν κάτω από την βάση  (0-39) επανακατάρτηση-επιμόρφωση για αλλαγή ειδικότητας-πόστου και αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος.
  • Πονηρά και με στόχο να δοθεί επίφαση δημοκρατική ξεκινούν από την υποτιθέμενη αξιολόγηση των προϊσταμένων.

Για να είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι, δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όποιος θέλει την αξιολόγηση θέλει και όλα τα παραπάνω που συνδέονται με αυτή. Πρέπει, για μια ακόμη φορά, να διαλέξουμε με ποιον είμαστε:
  • με τις αντιδραστικές κυβερνητικές πολιτικές ή με τους συναδέλφους μας
  • με το ατομικό ή το συλλογικό συμφέρον
  • με τη συμμόρφωση και πειθάρχηση στα μνημόνια ή με την αντίσταση  και την συλλογική πάλη για να υπερασπιστούμε την ζωή μας

Όλοι και όλες στην συνέλευση για την αξιολόγηση,
που θα γίνει την Πέμπτη 13/7 ώρα 13.00
για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε
το νέο μπλοκάρισμα της αξιολόγησης.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: