Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!

Η δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιβεβαίωσε αυτό που είναι γνωστό εδώ και περισσότερο από έναν μήνα: ότι οι χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται στους δήμους βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση και την απαίτηση επιστροφής των μισθών από τον Γενάρη του 2017. Ότι οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για μονιμοποίηση με παρατάσεις όχι μόνο δεν διασφάλισαν μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους υπό το καθεστώς ομηρίας των συμβάσεων, αλλά είχαν σκοπό να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις για διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος της άμεσης μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων.
Στο στόχαστρο της απόφασης της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου βρίσκονται πρώτα οι συμβασιούχοι στους δήμους, αλλά όχι μόνο αυτοί. Ο τρομοκρατικός της χαρακτήρας απειλεί όλους τους συμβασιούχους στο Δημόσιο αλλά και τη μονιμότητα συνολικά. Θέλει να ξεκαθαρίσει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ανασφάλειας και της εργασιακής περιπλάνησης αποτελεί κεντρική πολιτική κατεύθυνση του συστήματος.
Σε αυτήν την πολιτική έχει δεσμευτεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Άξιος» συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προσπαθεί να καλύψει με αυταπάτες τις απανωτές αντεργατικές και αντιλαϊκές συμφωνίες με τους «δανειστές»-ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ανταγωνίζεται τις υπόλοιπες αστικές πολιτικές δυνάμεις, με πρώτη τη ΝΔ, για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα και με τις λιγότερες αντιδράσεις τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Προχωράει παραπέρα την επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο, μόνιμων και συμβασιούχων.
Η ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι μεγάλη. Η δική της απροθυμία να στηρίξει και να προωθήσει ουσιαστικά τον αγώνα των συμβασιούχων είναι που επέτρεψε για ένα ολόκληρο διάστημα στην κυβέρνηση να καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες και «προσδοκίες». Η δική της στάση, που καλλιέργησε αυταπάτες για «νομοθετική ρύθμιση» ως άλλοθι για το σταμάτημα των πρόσφατων κινητοποιήσεων, επιτρέπει σήμερα στα κυβερνητικά στελέχη να κοροϊδεύουν τους συμβασιούχους με «προτάσεις» για δίμηνες ανανεώσεις συμβάσεων και προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, την ώρα που αντίστοιχες υποσχέσεις δεν έχουν προχωρήσει σε κανέναν χώρο του Δημοσίου. Αυτή μέχρι και σήμερα αρνείται να εγγράψει σωματεία που δέχονται ως μέλη συμβασιούχους και συνεχίζει να τους διαχωρίζει από τους μόνιμους, ακόμα και στις κινητοποιήσεις, ενώ προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα καλώντας σε συσπείρωση στα σωματεία. Πρόκειται για συνέχεια των κυρίαρχων για χρόνια πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που έχουν συμβάλει ώστε να εδραιωθεί το άθλιο καθεστώς των συμβασιούχων και συνολικά να χειροτερέψει η κατάσταση για τους εργαζόμενους στους δήμους.
Ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική λύση για τους εργαζόμενους είναι ο δρόμος του κοινού, μαζικού, αποφασιστικού αγώνα! Δρόμος που θα χαράξουν οι ίδιοι, μέσα από τη συγκρότηση των δικών τους εργαλείων για τη συνέχεια αυτού του δίκαιου αγώνα, ανεξάρτητα από τους καιροσκοπισμούς και τις «θεαματικές ενέργειες» των εργατοπατέρων που μόνο σκοπό έχουν τη δική τους προβολή και την προώθηση της ανάθεσης και του εφησυχασμού. Τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι ούτε από τις κυβερνητικές δήθεν «δεσμεύσεις», ούτε από τους δημάρχους, ούτε από όσους σπρώχνουν σε δικαστικά αδιέξοδα. Η δική τους δύναμη, που έχει πιέσει την κυβέρνηση και έχει αναγκάσει την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε κινητοποιήσεις που προσπαθεί να υπονομεύσει, είναι η μόνη που μπορεί να πετύχει πραγματική νίκη!

· Καμία απόλυση εργαζομένων στους δήμους!

· Όχι στην ανακύκλωση των εργαζομένων!

· Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: