Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Αθώος ο Πέτρος Καπετανόπουλος!
Μήνυμα του ίδιου για την αθώωσή τουΈνα σπουδαίο νέο αποτέλεσε η αθώωση του Πέτρου Καπετανόπουλου την Πέμπτη 1 Ιούνη από το Γ' Μονομελές Εφετείο. Με την απόφαση αυτή κλείνει ένας πενταετής κύκλος αγώνα ενάντια σε μια απαράδεκτη και προκλητική δίωξη ενός ανθρώπου που τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία, και να υπερασπιστεί το δικαίωμα ενός "φτωχοδιάβολου", ενός μετανάστη που είχε συλληφθεί για την κλοπή μιας τσάντας, στην αξιοπρεπή μεταχείριση.
Οι δεκάδες αλληλέγγυοι που είχαν για μια ακόμη φορά συγκεντρωθεί στο Εφετείο άκουσαν την απόφαση με μεγάλη χαρά και ανακούφιση. Όχι μόνο γιατί δικαιώθηκε ένας τίμιος αγωνιστής όπως ο Πέτρος, αλλά και γιατί δικαιώθηκαν οι χιλιάδες φωνές απ' όλο τον κόσμο που υπερασπίστηκαν τον Πέτρο στα πέντε αυτά χρόνια.

Πρόκειται για μια σπουδαία νίκη για το λαϊκό κίνημα και μια σημαντική παρακαταθήκη στον αγώνα ενάντια στη φασιστικοποίηση, στον αγώνα για δικαιώματα και ελευθερίες, στον καθημερινό αγώνα για την ανατροπή του νέου, κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα.

Και με ιδιαίτερη χαρά δημοσιεύουμε την επιστολή που λάβαμε από τον Πέτρο:

« Για την αθώωσή μου

Χθες στο δικαστήριο ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ. Δεν είναι λεκτικό σχήμα, ούτε τσιτάτο. Εξηγούμαι:
Δεν είμαι ούτε άφοβος, ούτε ήρωας. Η διαμαρτυρία μου το 2012,ήταν μια άμεση αντανακλαστική ενέργεια απέναντι στους μπάτσους που βασάνιζαν έναν άνθρωπο.
Όταν μού χώσανε τις κατηγορίες, ειδικά για τη ληστεία χέστηκα, λέω πού το πάνε αυτοί ρε μαλάκα; Οι φίλοι που βρεθήκαμε στη μάζωξη μετά τα κελιά της ΓΑΔΑ, θυμούνται έναν άνθρωπο σοκαρισμένο.
Αλλά, στην πορεία αρχίσατε να μπαίνετε όλοι στο παιχνίδι. Οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι σύντροφοι από τα παλιά, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, όσοι οργάνωσαν και συμμετείχαν στις μικροφωνικές, στις εκδηλώσεις, στο φανταστικό διονυσιακό γλέντι, οι 5 χιλιάδες που υπέγραψαν τη διαμαρτυρία, τα σωματεία με τα ψηφίσματα, τα άπειρα μηνύματα συμπαράστασης στα σόσιαλ μίντια,άνθρωποι που είχα να τους δω πολλά χρόνια, ο κόσμος που ερχότανε στα διαρκώς αναβλημένα δικαστήρια.
Όλα αυτά, όλοι εσείς δηλαδή , ήσασταν που με δυναμώσατε. Και μόνο έτσι πήγα και είπα αυτά που ήθελα, αλλά και ΟΦΕΙΛΑ να πω. Γιατί νομίζω πως το πιο σημαντικό ήταν που χθες, εκφράστηκε ο λόγος της αντίστασης και της αλληλεγγύης.
Μαζί μου ο Παναγιώτης, ο Γιώργος ,η Πόπη ως μάρτυρες, ο συνήγορός μου σύντροφος Κώστας Παπαδάκης και δεκάδες αγαπημένοι γνωστοί και άγνωστοι άνθρωποι στο ακροατήριο.
Το δικαστήριο, ενώ αποδέχτηκε και στήριξε τις ψευδομαρτυρίες του αξιότιμου κυρίου αστυνομικού, σε μια εξαιρετική άσκηση ισορροπίας , υποχρεώθηκε να με απαλλάξει λόγω λέει των «μη ταπεινών ελατηρίων μου».
Είναι σαφές σε όσους βρέθηκαν εκεί, πως πηγαίνανε να μού τη χώσουνε. Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία πως η μαζική παρουσία κόσμου στο ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΘΩΩΣΕ.
Τα συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν σε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ που δώσαμε αυτό τον αγώνα.
Θα σας πω λοιπόν μια κουβέντα που νομίζω δεν την έχετε ξανακούσει: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
Να στε καλά.


ΥΓ Στις 27 Ιουνίου δικάζεται ο Τάσος Θεοφίλου. Όσο μπορούμε περισσότεροι, να μαστε εκεί.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: