Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Για τις εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων


Από τις 21 μέχρι τις 26 Νοέμβρη διεξήχθησαν οι εκλογές στο συνδικάτο οικοδόμων.

  • Μέσα σε μια περίοδο που το κεφάλαιο, με την κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και κάτω απ’ τις εντολές των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ ετοιμάζει νέα επίθεση στην εργατική τάξη. Με μέτρα που απελευθερώνουν απολύσεις, που χτυπάνε μεροκάματα - μισθούς, που καταργούν συλλογικές συμβάσεις και παρεμβαίνουν ακόμη πιο πολύ στο συνδικαλισμό με το κράτος τους για το στόχο της κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία.
  • Σε μια περίοδο που η ΓΣΕΕ ελέγχεται από αστικές δυνάμεις και λειτουργεί σαν όργανο απέναντι στα συμφέροντα της εργατικής τάξης
  • Σε μια περίοδο όπου ήδη καταγράφονται μια σειρά από χτυπήματα του κράτους σε σωματεία και εργατικά κέντρα πανελλαδικά (εργατικό κέντρο Αθήνας, Γιαννίνων κ.α.)
  • Σε μια περίοδο που εργατική τάξη στενάζει κάτω απ’ την ανεργία, την απλήρωτη εργασία και τη φτώχεια.
Σ’ αυτή την περίοδο λοιπόν το ΠΑΜΕ μέσα απ’ τον απόλυτο έλεγχο του συνδικάτου επέβαλε τις πιο αντιδημοκρατικές εκλογές στο συνδικάτο των τελευταίων χρόνων για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Επί μια βδομάδα λοιπόν με στόχο του ΠΑΜΕ τους μέγιστους αντιπροσώπους για τον έλεγχο του εργατικού κέντρου και με διαρκή τραμπουκισμό σε μέλη της Ταξικής Πορείας που ήταν η μόνη δύναμη πέραν του ΠΑΜΕ που συμμετείχε στις εκλογές επιβλήθηκαν:

Εκλογές όπου καταργήθηκε κάθε έννοια δημοκρατικής ελεύθερης ψηφοφορίας. Δεν μοιράζονταν ψηφοδέλτια στην αίθουσα παρά μόνο μαζί με το βιβλιάριο δίνονταν σταυρωμένο (έτοιμο!) το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ. Το παραβάν ήταν διακοσμητικό! Οι εκλογικοί κατάλογοι που ελέγχονταν από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη γραμματεία διευρύνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια των εκλογών, με νέα μέλη χωρίς κανένα έλεγχο, ενώ ψήφισαν μέχρι και συνταξιούχοι!! Σε συνεργασία με το κράτος! Επί μια βδομάδα μπροστά στα μάτια των δικαστικών αντιπροσώπων του κράτους συνεχίζονταν κατ’ αυτόν τον τρόπο μια εκλογική διαδικασία με κάλπη που μεταφέρθηκε και εκτός Εργατικού Κέντρου. Μια διαδικασία που δυσφημίζει το συνδικαλιστικό κίνημα και αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του συστήματος για παραπέρα επεμβάσεις με στόχο τον πλήρη έλεγχο του συνδικαλισμού.

Εκτός της αίθουσας ψηφοφορίας τραμπουκισμοί και τρομοκρατία. Στα μέλη της Ταξικής Πορείας που αντέδρασαν στην διαδικασία επί μια βδομάδα ασκούνταν τραμπουκισμοί και απειλές με στόχο να πάψει η Ταξική Πορεία να παρεμβαίνει σε οικοδόμους. Απαιτήθηκε απ’ την «αριστερά» του ΚΚΕ, να μην παρεμβαίνουμε πολιτικά!!!. Να μη μιλάμε σε οικοδόμους!!! Η άποψη της Ταξικής Πορείας άλλωστε δεν έχει αντιμετωπιστεί ποτέ πολιτικά. Κατανοούμε την αδυναμία αυτή του ΠΑΜΕ. Προπηλακίστηκαν και οικοδόμοι - ψηφοφόροι μη μέλη της Ταξικής Πορείας που δεν ήθελαν τα έτοιμα ψηφοδέλτια, ή δεν ήθελαν να ψηφίσουν ΠΑΜΕ. Μπροστά σ’ αυτά φαντάζει «ασήμαντο» (!) ότι κλέψαν απ’ την Ταξική Πορεία στηριζόμενοι στον νόμο ενισχυμένης αναλογικής (1264) του κράτους, την μια έδρα στο ΔΣ και τον έναν αντιπρόσωπο στο εργατικό κέντρο. Σε συνεργασία με τα όργανα του κράτους, τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ χαιρετίζει τους εκατοντάδες οικοδόμους που συμμετείχαν παρ’ όλα αυτά στην εκλογική διαδικασία. Άλλωστε το προχώρημα του κινήματος είναι ζήτημα πάλης και συμμετοχής όλων. Χαιρετίζει τους οικοδόμους που κόντρα σε πιέσεις και απειλές στήριξαν την Ταξική Πορεία. Έδειξαν ότι όχι μόνο δε θα τους κάνουμε το χατίρι να φύγουμε, αλλά είμαστε εδώ. Για να βάλουμε πλάτη ώστε να σηκωθεί ξανά οικοδομικό κίνημα αντίστασης – διεκδίκησης. Απέναντι στο σύστημα που επιτίθεται στο δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Ξεπερνώντας εμπόδια και απόψεις που μόνο παραπάνω αποσυγκρότηση της εργατικής τάξης φέρνουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 8/12, 10πμ, στο Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: