Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ανταπόκριση από την Πανελλαδική σύσκεψη της Ταξικής Πορείας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη της Ταξικής Πορείας το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Δεκέμβρη στην Ασοεε.  Σύντροφοι και συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη και την Ξάνθη, από τα Γιάννενα την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και την Λάρισα μαζεύτηκαν για να συζητήσουν. Η συζήτηση που παρακολουθήσαμε ήταν πραγματικά πλούσια με στοιχεία προβληματισμού για την σημερινή κατάσταση του εργατικού κινήματος και των εργαζομένων καθώς και για την επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Το ζήτημα του ασφαλιστικού και των νέων μέτρων, το ζήτημα της συγκρότησης της εργατικής τάξης, η επίθεση του κεφαλαίου και της εργοδοσίας στα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες καθώς και ο ρόλος της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας που λειτουργεί σν ανάχωμα και τα προβλήματα που αναδεικνύει η παρέμβαση των αστικών-ρεφορμιστικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα ήταν κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων. Ανταλλάχτηκαν εμπειρίες από όλη την Ελλάδα και από διαφορετικούς χώρους εργασίας στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η συζήτηση για τον επισιτισμό, τα τηλεφωνικά κέντρα, τις ταχυμεταφορές, τις εργολαβίες κ.α. αναδείχτηκαν πάνω στην κουβέντα. Σημαντικό στην συζήτηση και το ζήτημα της νεολαίας και των νέων εργαζομένων που είχαν σημαντική παρουσία. Το επίδομα ανεργίας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και το νέο εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται ήταν στοιχεία που χαρακτήρισαν το διήμερο, καθώς βέβαια και η συζήτηση για την εργατική τάξη την κατάστασή της, τον ρόλο της αλλά και την παρέμβαση της Ταξικής πορείας σε αυτήν. 


Η Ταξική Πορεία δεσμεύτηκε να συνεχίσει την παρέμβασή της ενάντια στα νέα μέτρα και τον συνδικαλιστικό νόμο καθώς και να εντείνει τις προσπάθειες παρέμβασης στους εργασιακούς χώρους. Η διήμερη σύσκεψη κατέληξε στην ανάδειξη ενός πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου το οποίο θα έχει την ευθύνη ενοποίησης της παρέμβασης πανελλαδικά και θα συντονίζει τις προσπάθειες των σχημάτων που έχουν αναδειχθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: