Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης από εργοδότη


Την Κυριακή λίγο πριν το κλείσιμο του μαγαζιού, αφεντικό – τραμπούκος επιτέθηκε σε νέα εργαζόμενη σε τσιπουράδικο της πόλης. Τη χτύπησε με αποτέλεσμα η κοπέλα να μεταβεί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι παίρνει διαστάσεις βαρβαρότητας. Απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, να τρέχουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και να είναι έρμαια στις «ορέξεις» κάθε εργοδότη που νομίζει ότι μέσα στο περιβάλλον εργασίας αποκτά ανεξέλεγκτη εξουσία απέναντι στους εργαζόμενους.
Του οπλίζει το χέρι η αντεργατική πολιτική, που διευρύνει την ελαστική εργασία, που αυξάνει την εντατικοποίηση της δουλειάς που τελικά αποθρασύνει το κεφάλαιο. Έτσι μεταφράζει η εργοδοσία την επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις που προωθεί η τωρινή κυβέρνηση, στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων κατ’ εντολή των ΔΝΤ και ΕΕ.

Η εργασιακή βαρβαρότητα αντιπαλεύεται με την οργάνωση, την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην επίθεση του κεφαλαίου, τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Είναι ο δρόμος του κόσμου της εργασίας, για να σηκώσουμε κεφάλι, να γίνουμε υπολογίσιμη δύναμη.

Καλούμε κάθε σωματείο και προοδευτική συλλογικότητα, κάθε αριστερή οργάνωση και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσουν το γεγονός και να σταθούν αλληλέγγυοι στην εργαζόμενη.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ!

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ!

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
στην εργασιακή βαρβαρότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: