Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι δική μας υπόθεση, και όχι της κυβέρνησης και των εργατοπατέρων


ΑΘΗΝΑ
 10:30 π.μ. - ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ


Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι

Μια νέα επίθεση εναντίον μας βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα επιτελεία των ιμπεριαλιστών σε ΕΕ και ΔΝΤ, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, αποθρασυμένοι και με προκλητικό τρόπο, απαιτούν την παραπέρα ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, την επέκταση της εργασιακής ζούγκλας, την επιβολή συνθηκών απόλυτης εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Θέλουν την εργατική τάξη αποσυγκροτημένη, ανοργάνωτη και υποταγμένη, να αποδέχεται ανήμπορη και αδιαμαρτύρητα τις όλο και πιο άγριες ορέξεις του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών.


Πλήρη απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και επαναφορά του εργοδοτικού λοκ-άουτ, ακόμη μεγαλύτερη μείωση του κατώτατου μισθού, παραπέρα διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην απεργία. Αυτά είναι μερικά απ’ όσα ζητάνε τα αρπακτικά της ΕΕ και του ΔΝΤ προκειμένου να κλείσει ο νέος κύκλος εκβιασμού που ονομάζουν «δεύτερη αξιολόγηση». Και μαζί με αυτά ζητάνε νέα σφαγή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ. Και μετά από αυτά θα ζητούν ακόμη περισσότερα, προκειμένου να συνεχίσουν να κερδοφορούν σε βάρος του λαού και των εργαζομένων της χώρας.

• Δίνει «σκληρή μάχη» ενάντια στην επιβολή νέων μέτρων, μας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άλλη μια «σκληρή μάχη» και μερικές ακόμη «διαβεβαιώσεις»! Όπως αυτές που οδήγησαν στο σφαγιασμό των συντάξεων, στη συρρίκνωση των μισθών, στην επέκταση της επισφάλειας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στην επέκταση των προγραμμάτων που εκμεταλλεύονται τους νέους και τους άνεργους για να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις. Όπως αυτές που οδήγησαν στην ωμή δικαστική παρέμβαση στη λειτουργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και το διορισμό δοτής διοίκησης, αλλά και στην ένταση της κρατικής καταστολής.

Έχει «ισχυρά όπλα» στη νέα αυτή «σκληρή μάχη» που δίνει μας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου! Έχει το μεγάλο κεφάλαιο (τον ΣΕΒ) και τις εργοδοτικές ενώσεις («τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας» όπως προκλητικά τις αποκαλεί). Δηλαδή, τους ταξικούς αντιπάλους της εργατικής τάξης, όλους αυτούς που πρωτοστατούν στο ξεζούμισμά της. Έχει το πόρισμα της Επιτροπής των «Σοφών», που αποτελεί το όχημα για τη νομιμοποίηση νέων αντεργατικών μέτρων. Έχει τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Αυτούς που πρωτοστάτησαν στην ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική αποσυγκρότηση της εργατικής τάξης. Αυτούς που για δεκαετίες συναίνεσαν στις αντεργατικές πολιτικές και σήμερα υπογράφουν συμφωνίες με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ, υπονομεύοντας την ανάγκη συγκρότησης εργατικών, ταξικών αγώνων για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

Δεν θα περιμέναμε τίποτε καλύτερο από μια κυβέρνηση η οποία πρόσφατα, σε μέρα γιορτασμού της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, υποδέχτηκε τον αρχιμακελάρη Ομπάμα ως «εθνικό ευεργέτη» και «κήρυκα της δημοκρατίας»! Δεν θα περιμέναμε τίποτε περισσότερο από μια κυβέρνηση που έχει ξεκαθαρίσει ότι η μόνη γραμμή διεξόδου που έχει να προτείνει είναι η προσκόλληση στο πλευρό των ιμπεριαλιστών και η υπηρέτηση του δόγματος υποταγής «ανήκουμε στη Δύση».

• Οι εργαζόμενοι, λοιπόν, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλό από αυτήν την κυβέρνηση. Η μόνη τους ελπίδα, ο μόνος δρόμος που έχουν να βαδίσουν είναι ο δρόμος του αγώνα, της αντίστασης, της διεκδίκησης. Το τέλος των αυταπατών και η διάψευση των ελπίδων που επένδυσαν πολλοί εργαζόμενοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Γιατί αυτό θα σημάνει μεγαλύτερη χειροτέρευση της θέσης τους, θα σημάνει συνέχιση και βάθεμα της πολιτικής της λιτότητας, της φτώχειας, της ανασφάλειας, της ανεργίας, της καταστολής, θα κάνει ακόμη πιο σφιχτά τα δεσμά της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια! Να δώσουμε τους αγώνες με τους δικούς μας όρους! Να βάλουμε στην άκρη τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και όσους αντιμετωπίζουν τα συνδικάτα ως κομματικά παραμάγαζα. Να κάνουμε τα σωματεία πραγματικά όπλα για τους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε.

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στον ελεύθερο και ανεξάρτητο από το κράτος συνδικαλισμό! Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία και την αγωνιστική διεκδίκηση.
Να κάνουμε την απεργία στις 8 Δεκέμβρη δική μας υπόθεση! Να μην την αφήσουμε στα χέρια των υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που τη θέλουν να είναι μια ακόμη άσφαιρη τουφεκιά ώστε να βγουν από την υποχρέωση χωρίς να χαλάσουν τη σχέση τους με το αστικό κράτος. Να συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά, κόντρα στο φόβο, τη μοιρολατρία, την απογοήτευση, τον εφησυχασμό!


-  Να μην περάσει η νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα!

-  Κάτω οι αντεργατικοί νόμοι, νέοι και παλιοί!

-  Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους, με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς!

-  Συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς!

-   Αύξηση στο επίδομα ανεργίας! Χορήγησή του σε όλους τους ανέργους, για όλο το διάστημα της ανεργίας!

-   Ελεύθερος, ανεξάρτητος από το κράτος συνδικαλισμός!

-   Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία!


Δεν υπάρχουν σχόλια: