Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΞΑΝΘΗ: Πορεία καταγγελίας του νέου εργοδοτικού εγκλήματος


Έγινε την Πέμπτη 25/6 συγκέντρωση και πορεία καταγγελίας του νέου εργοδοτικού εγκλήματος στο εργοτάξιο ΑΚΤΩΡ που κατασκευάζει τη σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας από την ορεινή μειονοτική περιοχή. Τη συγκέντρωση καλούσαν πέντε εργατικά σωματεία με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Σ΄αυτή συμμετείχαν με κοινό πανό τα σωματεία (με ελάχιστη όμως συμμετοχή εργαζομένων από αυτά), το ΠΑΜΕ, ο φοιτητικός σύλλογος, η Ταξική Πορεία και το ΣΕΚ.



Είναι το δεύτερο εργατικό "ατύχημα" που γίνεται μέσα σε λίγους μήνες στο συγκεκριμένο εργοτάξιο και η πορεία που ακολούθησε, παρόλη τη μικρή μαζικότητα, έδειξε το δρόμο της αγωνιστικής απάντησης που πρέπει δώσουν μαζικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΑΚΤΩΡ και όχι κάποιοι "εκπρόσωποί" τους.

Η Ταξική Πορεία προπαγάνδισε τη συγκέντρωση τις προηγούμενες ημέρες, μοιράζοντας τη σχετική καταγγελία που είχε βγάλει σε μειονοτικά καφενεία, όπου συνάντησε την έντονη αγανάκτηση εργαζομένων τόσο για τους συχνούς θανάτους εργατών, όσο και γενικά για τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: