Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΣΚΟΤΩΜΑ.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!


Συνάδελφοι διανομείς,

Χειροτερεύουν τις συνθήκες εργασίας άσχετα απ’ το αν δουλεύουμε στον χώρο του επισιτισμού, των ταχυδρομικών ή των μεταφορών. Η πίεση- ένταση στη δουλειά απ’ την δίψα της εργοδοσίας για περισσότερα κέρδη με το μικρότερο κόστος είναι καθημερινά εγκλήματα της εργοδοσίας που οδηγούν συνεχώς σε αύξηση των νεκρών και σακατεμένων συναδέλφων.

Οι μισθοί και τα μεροκάματα πέφτουν όλο και πιο πολύ και τα απλήρωτα δεδουλευμένα αυξάνουν σε όλο και περισσότερες δουλειές. Τα ελαστικά ωράρια είναι καθεστώς και οι απολύσεις καθημερινότητα. Αυτή η κατάσταση είναι επιλογή της εργοδοσίας. Είναι αποτέλεσμα της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους. Ενισχύεται συνεχώς απ’ το αντεργατικό πλαίσιο και τους δεκάδες νόμους επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως έκαναν και οι προηγούμενες. Αυτή η πολιτική είναι που λύνει τα χέρια στο κεφάλαιο και τα αφεντικά να επιτίθεται. Δεν είναι η κρίση απ’ την οποία «όλοι χάνουμε» όπως μας λένε οι εργοδότες! Αυτοί κάθονται και κερδοφορούν στις πλάτες μας! Εμείς παλεύουμε για επιβίωση.

Η ανάπτυξη που τάζουν οι κυβερνώντες είναι αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων! Είναι προχώρημα στο ξεπούλημα της χώρας. Είναι βάθεμα της εξάρτησης από Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Είναι αύξηση των πολεμικών κινδύνων και φτωχοποίηση για το λαό.

Συνάδελφοι

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. Είμαστε εκατοντάδες εργαζόμενοι στον κλάδο στα Γιάννενα. Και εκατοντάδες χιλιάδες στον αγώνα ενάντια στην ανεργία, στον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά. Αυτή είναι η δύναμη μας. Η μόνη δύναμη που έχουμε είναι η δική μας αλληλεγγύη, η ταξική ενότητα και η οργάνωση. Γι’ αυτό και το σύστημα εξοπλίζεται συνεχώς απέναντι στους εργαζόμενους. Γι’ αυτό και στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούν ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ και ΔΝΤ ετοιμάζουν χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία και μεγαλύτερη παρέμβαση του κράτους στα σωματεία. Γι’ αυτό και σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων εμφανίζονται ΜΑΤ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

Να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Στο δρόμο. Στους χώρους δουλειάς. Να προετοιμάσουμε αγώνες. Να μετατρέψουμε το σωματείο σε εργαλείο για μαζικό αγώνα.

Να διεκδικήσουμε το κόστος συντήρησης και λειτουργίας για το μηχανάκι και ο ρουχισμός να μη βαραίνει τους εργαζόμενους.

Eνάντια στην εντατικοποίηση της δουλειάς. Ενάντια στις απολύσεις και απλήρωτη δουλειά.

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! 

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ κ’ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: