Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας ενάντια στις απολύσεις στην Plegmanet

Την Τετάρτη 29/11, 7:30 μμ, στο βιβλιοπωλείο-καφέ ‘’Εκτός Των Τειχών’’, Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια, η πρωτοβουλία ενάντια στις απολυσεις στην Plegmanet θα πραγματοποιείσει εκδήλωση- συζήτηση με θέμα :
-τις ελαστικές σχέσεις εργασίας
-τις απολύσεις
-τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία.

Οπως αναφέρει στην τελευταία της ανακοίνωση:
εξαιτίας της συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Μάη 2017, ο συνάδελφος που δούλευε ήδη εξήμισι μήνες στην εταιρεία, μετά τη λήξη της βάρδιας στις 5/9, απολύθηκε. Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου είναι αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή της εργατικής τάξης. Τα αφεντικά προστατευμένα από τη μνημονιακή εργατική νομοθεσία που επεκτείνει την ασυδοσία τους, ευνοημένα από το αδιέξοδο που δημιουργείται στο λαό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν διστάζουν να ταυτίζουν την συνδικαλιστική δράση με την τεμπελιά και να απολύουν οποιονδήποτε συμμετέχει ακόμη και σε μια 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Ο εργοδότης της PlegmaNet απέλυσε εργαζόμενους που εργάζονταν πάνω από 6 ή και 11 μήνες απλά και μόνο γιατί πήραν μέρος στην απεργία. Όπως καταγγέλθηκε και στην επιθεώρηση, ελέγχει ακόμη και  τα φρονήματα των υπαλλήλων του ζητώντας να ενημερωθεί για το αν ανήκαν κάποτε ακόμη και σε  φοιτητικές παρατάξεις!
Οι απολύσεις έχουν στόχο την πλήρη υποταγή των εργαζομένων στην εργοδοσία, τον εξαναγκασμό τους να δουλεύουν με άθλιες συνθήκες εργασίας υπό την πίεση και τον φόβο. Γι αυτό ο αγώνας μας για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου είναι αγώνας ενάντια στις απολύσεις και ταυτόχρονα αγώνας για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών στο χώρο δουλειάς.
 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας,  σωματεία, συλλόγους, συλλογικότητες, κινήσεις γειτονιάς, αγωνιστές και εργαζόμενους στην εκδήλωση-συζήτηση της πρωτοβουλίας με θέμα: ελαστικές σχέσεις εργασίας,  απολύσεις, το δικαίωμα στην απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, την Τετάρτη 29/11, 6:30 μμ, στο βιβλιοπωλείο-καφέ ‘’Εκτός Των Τειχών’’, Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
                     ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Ν.Ν. ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
                     ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PLEGMANET
            •            ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
            •            ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: