Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Σωματείο εργαζομένων του "Αμαλία Φλέμιγκ": συμπαράσταση στους απολυμένους της Plegmanet

               Μελίσσια: 20-10-17


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

   Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων <<Α. Φλέμιγκ>>, με αφορμή περιστατικό τρομοκρατικής και εκδικητικής απόλυσης εργαζόμενου  από την εταιρεία Plegmanet, εκφράζει την αλληλεγγύη του και συμπαραστέκεται στον απολυμένο συνάδελφο Ν.Ν
Υπάλληλος της Plegmanet,  η οποία έχει αναλάβει τις τηλεφωνικές πωλήσεις της Wind, ο Ν.Ν., που εργαζόταν πλέον των έξι μηνών στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, κλήθηκε στις 5/9 -μετά τη λήξη της βάρδιας του- από τον προϊστάμενό του, ο οποίος επικαλούμενος τη δήθεν χαμηλή αποδοτικότητά του στις πωλήσεις, του ανακοίνωσε την απόλυσή του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Κατά το τελευταίο διάστημα η εταιρεία Plegmanet έχει απολύσει δεκάδες εργαζομένους και εργαζόμενες με το ίδιο πρόσχημα. Επιπλέον δεν είναι τυχαίο ότι ο Ν.Ν. είναι ο τελευταίος που απολύθηκε -από τους τρεις εργαζομένους που συμμετείχαν στην απεργία στις 17/5-, αφού η μία συνάδελφός του απολύθηκε δύο ημέρες μετά την απεργία και ο δεύτερος συνάδελφός του είκοσι ημέρες μετά (δύο μέρες πριν κλείσει ένα χρόνο στην εταιρεία με αποτέλεσμα να μην δικαιούται αποζημίωσης).
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο <<Α. Φλέμιγκ>>,  εκφράζει την αλληλεγγύη του στον απολυμένο Ν.Ν., ο οποίος αγωνίζεται ενάντια στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, στους μισθούς πείνας, στην μερική απασχόληση και στην άσκηση ψυχολογικής πίεσης από την εργοδοσία.
 Στηλιτεύουμε την απαράδεκτη στάση της επιθεώρησης εργασίας που δεν έκανε δεκτή την καταγγελία του και ζητά την άμεση επαναπρόσληψή του.
                                                                                                               Για το Δ.Σ.
                                                                                                Ο Πρόεδρος       Ο Γ.Γραμματέας


                                                                                                Δ. Περίχαρος         Μ.Μεταξάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: