Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!

Νεκρός 28χρονος διανομέας στη Λάρισα.
Εργατικό ατύχημα ή εργοδοτικό έγκλημα; 

Η Ταξική Πορεία Λάρισας καταγγέλλει ένα ακόμα εργατικό “ατύχημα” -εργοδοτική δολοφονία στην πραγματικότητα- που συνέβη στον κλάδο των διανομέων.

Σε ένα επάγγελμα που πάντα ήταν από τα πιο επικίνδυνα και τα πιο κακοπληρωμένα. Με συνθήκες άσχημες –βροχές, παγωνιά, καύσωνες– και συνεχή πίεση για το χρόνο που θα φτάσουν οι παραγγελίες. Τις περισσότερες φορές χωρίς ασφάλιση ή με κάποια τυπικά ένσημα. Με πενιχρό ωρομίσθιο και το κόστος συντήρησης, τον εξοπλισμό και τη βενζίνη να επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον ίδιο τον εργαζόμενο. Και με τα τροχαία ατυχήματα να θεωρούνται “αναγκαίο κακό”, αφού η δουλειά πρέπει να βγει γρήγορα και με κάθε κόστος.
Ένας ακόμη εργαζόμενος θυσία στο βωμό του εργοδοτικού κέρδους, όπως και ο -επίσης- διανομέας πριν 2 μήνες στην Αθήνα.

Ένα εργοδοτικό έγκλημα, σε μια μεγάλη αλυσίδα στον τομέα του επισιτισμού στη Λάρισα. Σε μια εταιρία που κινείται και αυτή με βάση όλο το οπλοστάσιο των αντεργατικών μέτρων που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια. Μέτρα που συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα εντείνει με τη νέα συμφωνία υποταγής που υπέγραψε με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών (ΕΕ- ΔΝΤ), προχωρώντας ένα ακόμη βήμα προς την ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, προς την επέκταση του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.

Καταγγέλλουμε το συνολικότερο καθεστώς εκβιασμών και ανασφάλειας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, όπου όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν με τη ζωή τους υπό διαρκή κίνδυνο. Με ελλιπή ή και καθόλου μέτρα ασφαλείας υποκύπτοντας στον εκβιασμό κάτω από το φόβο της απόλυσης.

Τα συμφέροντα των εργαζόμενων βρίσκονται απέναντι στην εργοδοσία. Μόνο με το δικό μας μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα μπορούμε να αντισταθούμε στην εργασιακή βαρβαρότητα και να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα, με ανθρώπινα ωράρια, με αξιοπρεπείς όρους.
• Μαζικός αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς!

• Καμία ανοχή στην καθημερινή εργασιακή βαρβαρότητα!

• Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: